АКТУАЛЬНО

У Києві відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Християнська проповідь у місцях несвободи. Історія і сучасність України»

АНОНСВівторок, 02 грудня 2014, 10:00
2 грудня 2014 року в приміщенні Релігійного інституту святого Томи Аквінського (м. Київ, вул. Якіра, 13) з 10:00 до 17:00 проходитиме Всеукраїнська науково-практична конференція «Християнська проповідь у місцях несвободи. Історія і сучасність України».

Мета конференції, що проходитиме за участю науковців, представників Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка у місцях позбавлення волі», Державної пенітенціарної служби України, - формувати бачення автентичного  служіння християн в тюрмах через аналіз історії та сучасності.

Покарання – це не тільки захист громадського порядку і запорука безпеки людей, а й знаряддя виправлення злочинця – виправлення, яке за певних умов набуває моральної цінності спокути. Пенітенціарна ідея, як основа розбудови системи справедливості, своїм походженням зобов’язана християнству. Саме каяття (poenitentia - лат.) визначило головну суть і назву ідеї. В’язничне служіння є великою нагодою для наближення Церков у спільному свідченні Христа. Сучасна християнська місія у тюрмах здійснюється в атмосфері братнього співслужіння представників християнських Церков і деномінацій. Аналіз української історії цього служіння мав би стати основою розвитку сучасного пенітенціарного душпастирства.

 

Організатори конференції:

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ,
Українська міжконфесійна християнська місія «Духовна та благодійна опіка
 місцях позбавлення волі»,
Державна пенітенціарна служба України,
Релігійний інститут святого Томи Аквінського

Акредитація представників Мас-медіа: 0984229221 протоієрей Костянтин Пантелей

Прес-служба Пенітенціарного душпастирства УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next