АКТУАЛЬНО

У Києві відбудеться ІІ Всеукраїнський з’їзд лицарів Колумба

АНОНСП'ятниця, 16 червня 2017, 14:06
16-18 червня у Києві відбудеться ІІ Всеукраїнський з’їзд лицарів Колумба – частини найбільшої у світі католицької чоловічої братерської організації.

З’їзд об’єднає понад сімдесят делегатів від парафіяльних лицарських Рад з усієї України: римо- та греко-католиків. Разом вони розглянуть низку стратегічних питань, що стосуються координації дій, узгодження основних напрямків роботи, обміну досвідом служіння при парафіях і християнських спільнотах.

Зважаючи на традиційну і тверду підтримку сімейних цінностей з боку лицарів Колумба, брати-делегати прибудуть на З’їзд разом із дружинами.

Програма з’їзду передбачає богослужіння у храмах Києва:

16 червня, п’ятниця, 18:30 – Архиєрейська Божественна Літургія у храмі Святого Василія Великого під проводом владики Йосифа (Міляна), Єпископа-помічника Київської архиєпархії, та архиєпископа Мечислава Мокшицького, голови Конференції єпископів Римсько-Католицької Церкви в Україні;

17 червня, субота, 08:00 – Божественна Літургія в костелі Святого Олександра під проводом архиєпископа Мечислава Мокшицького;

18 червня, неділя, 11:00 – Архиєрейська Божественна Літургія в Патріаршому соборі Воскресіння Христового під проводом Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава.

Також своєрідною «родзинкою» програми стане прем’єрний показ документального фільму «Звільнення континенту: Іван Павло ІІ і падіння комунізму», який відбудеться у п’ятницю, 16 червня, у кінотеатрі «Україна» (вул. Городецького, 5).

Показ цієї стрічки організовують «Лицарі Колумба в Україні» та Фонд сприяння медіа-ініціатив УГКЦ «Воскресіння», а переклад та дублювання фільму українською мовою здійснили фахівці «5 каналу». Під час прем’єри представлення картини здійснить її продюсер Шимон Чишек.

Повідомив Володимир Клименко

Довідка

Лицарі Колумба – найбільша у світі чоловіча католицька братерська благодійна організація, яка є авангардом активних, практикуючих мирян і становить потужну опору Церкви у сучасному світі.  Заснована в останній третині XIX століття з метою взаємодопомоги робітників-християн та їх сімей у США в часи тяжкої економічної кризи. Нині спільнота налічує близько двох мільйонів чоловіків-католиків у різних країнах світу: від Сполучених Штатів до України і займається благодійною, волонтерською діяльністю на різноманітних рівнях.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next