АКТУАЛЬНО

У книгарні «Є» презентуватимуть видання про УГКЦ

АНОНСВівторок, 12 листопада 2013, 14:00
12 листопада 2013 року у Львові, в книгарні «Є» (проспект Свободи, 7), відбудеться презентація книги «Українська Греко-Католицька Церква: Перші кроки. Ісповідництво. Відродження» (початок о 14.00). Видання видано з нагоди ювілею 1025-річчя Хрещення України-Русі та освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві.

Книжка, як ідеться в передмові, розповідає про УГКЦ як «духовну інституцію, що об’єднує людей навколо Христової віри й давніх традицій єдності поміж християнами; про Церкву, яка відіграла особливу роль у збереженні української ідентичності, пройшла через горнило мучеництва в часи сталінського терору й Другої світової війни».

Видання містить дванадцять розділів, які відображають історичний поступ Української Церкви − від появи християнства на наших землях − до драматичного ХХ століття й сьогодення. «Нашим бажанням, − зазначають автори в передмові, − було представити не тільки історію, структуру, архітектурно-сакральне розмаїття Української Греко-Католицької Церкви в її глобальному вимірі, а й показати духовний досвід окремої віруючої людини. Тому в кожному розділі ми говоримо про Святі Таїнства та обряди. Також представляємо парафії УГКЦ з різних куточків світу».

Розповідь про Церкву проілюстровано великою кількістю фотографій − як сучасних, так і архівних, − а також знімками документів, творів сакрального мистецтва, графіками, картами.

Книгу обсягом у 320 сторінок видано окремо українською та англійською мовами. Керівник проекту – владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

У презентації візьмуть участь:

владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, керівник проекту;
протоієрей Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ, координатор проекту;
Володимир Ільченко, шеф-редактор видавництва «Мандри», головний редактор проекту.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next