АКТУАЛЬНО

У Львові презентують диск піснеспівів Божественної Літургії на основі українських Ірмологіонів XVII – XIX ст.

АНОНСП'ятниця, 22 грудня 2017, 19:30
У п’ятницю, 22 грудня, о 18:30 у Львові відбудеться презентація диска літургійного співу «Тебе оспівуємо» у виконанні львівського молодіжного хору «Етерія». Метою видання цього диска є відновлення та оживлення української традиції літургійного співу.

Презентація відбудеться у храмі Блаженного Климентія Шептицького (вул. Кривоноса, 1) і розпочнеться Вечірнею, після якої хор «Етерія» заспіває декілька творів з диска, а Максим Тимо, упорядник піснеспівів Літургії, розповість детальніше про духовно-мистецький вимір літургійного співу та ідею цього аудіозапису.

Праця над випуском диска «Тебе оспівуємо» тривала понад рік і розпочалася з підбору та музичної адаптації нот, що здійснив Максим Тимо. Молодіжний хор «Етерія» вивчив і записав всі основні частини Божественної Літургії у храмі Стрітення Господнього УКУ.

Додамо, що диск, який презентують, є вже шостим у серії «Традиція українського церковного співу». Він містить унікальні піснеспіви Божественної Літургії, зібрані з українських пісенних джерел XVII–XIX ст. – нотолінійних Ірмологіонів.

Довідка про проект

«Традиція українського церковного співу» − це проект Патріаршої літургійної комісії УГКЦ, який має на меті відродження та розвиток літургійного співу в Україні. Від часу заснування проекту у 2012 році світ побачили шість аудіовидань літургійного співу, а також відео, аудіо та нотні дидактичні матеріали.

Прослухати аудіозапис одного з піснеспівів можна тут: https://soundcloud.com/tucsugcc/yedyn-sviat-prychasnyj-styh-hvalite-hospoda-z-nebes

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next