АКТУАЛЬНО

У Львові відбудеться презентація книжки про Гваделупську Богородицю. «Живе ТБ» здійснить пряму трансляцію

АНОНСЧетвер, 08 липня 2021, 20:30
З ініціативи Лицарів Колумба та видавництва Святого Павла, 8 липня 2021 року о 19:30 у Львові відбудеться презентація книжки під назвою «Гваделупська Богородиця. Матір цивілізації любові» авторства професора Карла Андерсона, Найвищого лицаря Ордену Лицарів Колумба, та о. Едуардо Чавеса Санчеса, каноніка базиліки Діви Марії Гваделупської. Книгу представлять капелани Лицарів Колумба в Україні: архиєпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський, та владика Михайло Бубній, екзарх Одеський. Переклад книжки українською мовою здійснила д-р Ірина Іванкович.

«Багато спільного між історією об’явлень у Гваделупі та історією української нації мають для мене значущий сенс. Вірні в Україні люблять Богородицю. Вони шукають Її, довіряють Їй і кличуть Її в часи смутку», — сказав владика Браян Байда, єпарх Саскатунський, апостольський адміністратор Торонтонської єпархії, автор передмови до української версії видання. Саме владика Браян надихнув Лицарів Колумба видати цю книжку в Україні. Єпископ наголошує, що фігура Гваделупської Богородиці не є чужою для християн в Україні. Її образом можна милуватися в Києві та Львові. «Я хотів, щоб в Україні могли читати про Неї і тому виконав свою скромну місію», — додав він.

Книга розповідає історію культу Гваделупської Матері Божої від XVI століття і до наших днів та про роль, яку Її послання відігравало та продовжує відігравати у процесі динамічних релігійних та культурних змін на американському континенті. Автори своїм твором вказують на те, що послання Богородиці мало не лише історичне значення, а й на те, що воно стосується і сучасних проблем.

Карл Андерсон, колишній Найвищий лицар, протягом 20 років був лідером найбільшої міжнародної спільноти католицьких чоловіків, — Лицарів Колумба. На початку свого служіння він доручив Лицарів Колумба Гваделупській Богородиці, зробивши її покровителькою Ордену. Співавтор книги, монсеньйор Едуардо Чавес, є істориком Церкви, співзасновником і ректором Вищого інституту Гваделупських досліджень, а також каноніком базиліки Гваделупської Богородиці в Мехіко. Він був постулятором у канонізаційному процесі св. Хуана Дієго.

Презентація книги відбудеться у каплиці Розена за адресою: вул. Винниченка, 32, м. Львів. Читачі матимуть змогу почути презентації капеланів Лицарів Колумба в Україні. Будуть також представники Найвищої ради Лицарів Колумба. Книгу можна буде придбати під час заходу. Її також можна замовити на вебсайті видавництва Святого Павла за цим посиланням: https://bit.ly/36ecwo6. «Живе телебачення» здійснить пряму трансляцію презентації. Її можна дивитися тут:

Каплиця Розена є символічним місцем для Лицарів в Україні. У 2012 році в ній народилась перша спільнота Лицарів в нашій країні. До ордену Лицарів були прийняті Верховний архиєпископ УГКЦ Блаженніший Святослав та Архиєпископ РКЦ в Україні владика Мечислав Мокшицький. Ця церемонія стала початком усіх лицарських спільнот в Україні.

Лицарі Колумба — найбільша католицька чоловіча організація у світі. Її заснував о. Майкл Макгівні, який був беатифікований у 2020 році Папою Франциском. Він у 1882 році в Нью-Хейвені (США) зібрав групу чоловіків, які бажали підтримувати один одного та зростати в католицькій вірі. Їх основні принципи: милосердя, єдність, братерство та патріотизм. Лицарі діють у десятках країнах світу та мають понад два мільйони членів. Вони присутні в Україні вже 9 років і налічують понад 1800 членів, які діють у 40 парафіях у кількох римо-католицьких дієцезіях та греко-католицьких єпархіях. Більше інформації на сторінці lytsarikolumba.com.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами Лицарів Колумба

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next