АКТУАЛЬНО

У Львові презентуватимуть книжку «Посиденьки зі святими»

АНОНССереда, 23 червня 2021, 19:00
23 червня о 18.00 у Львові відбудеться презентація книжки «Посиденьки зі святими». Захід відбудеться в кав’ярні «Кармель», вул. Винниченка, 20а.

Учасники презентації:

- Богдан Трояновський, директор видавництва «Свічадо», у якому вийшла книга.

-Богдана Давидюк, художниця, яка проілюстувала видання.

- Наталія Вус, авторка ідеї та відповідальна редакторка.

- співавторки текстів: Христина Дорожовець, Олена Мацьків, Світлана Бабинська.

“Посиденьки зі святими” — це життя святих для дітей у новому, оригінальному форматі. До видання увійшли 60 історій про відомих святих: від апостолів Петра і Павла до блаженних Климентія Шептицького, Миколая Чарнецького та святих Матері Терези й Івана Павла ІІ. Цікавинкою книжки є те, що оповіді розказані від першої особи, тому складається враження, ніби це знайомство на дружній зустрічі. Звідси і назва книжки - “Посиденьки зі святими”. Ілюстрації до кожної історії створила талановита львівська художниця Богдана Давидюк.

За словами директора “Свічадо” Богдана Трояновського, ці малюнки є своєрідним експериментом. Бо це, з одного боку, сучасні зображення, а з іншого — їхній стиль є певним впровадженням у мистецтво ікони. Проте читач зауважить, що на малюнках святі зображені без німбів. Це частина задуму авторів, які хочуть показати, що святі були звичайними людьми. Вони жили в різні часи і в різних країнах, серед них були лицарі й лікарі, священники й учені, матері й діти, монахи і монахині. Тобто святим може стати кожен.

Повідомила Світлана Бабинська

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next