АКТУАЛЬНО

У Львові презентують книжку «Історія УГКЦ за 90 хвилин»

АНОНСЧетвер, 15 червня 2017, 07:06
15 червня о 19:00 у Львові, у гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11) відбудеться презентація книжки «Історія УГКЦ за 90 хвилин».

Це нове популярне видання, яке в доступній формі описує історію Української Греко-Католицької Церкви від початків християнства на території України до сьогодні. Текст книги доповнено оригінальними цитатами відповідних епох, а також відповідними картами, які мають допомогти читачеві «відчути» і «побачити» цю непросту історію.

Автор видання, Анатолій Бабинський, розповідаючи про ідею книжки, говорить, що не кожен з легкістю знайде час для прочитання великих і детальних праць з історії УГКЦ, тому й у видавництві «Свічадо» з’явилася думка видати історію саме в такому форматі. «Суть книжки є узагальнювальною та ознайомчою, - каже Анатолій. - Це картина, написана широким пензлем, без промальовування дрібних деталей. В Україні церковні історії часто пишуться «проти когось», як апології. Ця книга не є «проти когось», вона лише показує, з яких історичних «пазлів» сформувалася сучасна ідентичність УГКЦ».

Модератором заходу буде Тарас Антошевський, директор РІСУ, історик, тож організатори розраховують на інтерактивність і цікаві запитання від гостей презентації.

Повідомили у видавництві "Свічадо"

Довідка

Анатолій Бабинський –  докторант у галузі церковної історії. Працює в Українському католицькому університеті, а також є головним редактором журналу "Патріярхат". Автор понад ста публіцистичних, аналітичних, наукових статей та інтерв’ю в релігійних та світських виданнях. Брав участь у багатьох конференціях та семінарах в Україні, а також у Польщі, Австрії, Італії та Канаді, Південній Кореї та Кенії.

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next