АКТУАЛЬНО

У Патріаршому cоборі відкриють Всеукраїнську виставку-конкурс образотворчого мистецтва в'язнів «Покликані до свободи»

АНОНСП'ятниця, 04 грудня 2020, 12:00
4 грудня об 11:00, за участю Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава, у галереї Патріаршого cобору Воскресіння Христового (за адресою вул. Микільсько-Слобідська, 5), відбудеться відкриття Виставки-конкурсу образотворчого мистецтва в'язнів «Покликані до свободи».

Пенітенціарне душпастирство Української Греко-Католицької Церкви спільно з БФ «Карітас-Київ» у співпраці з Державною кримінально-виконавчою службою України організовує Всеукраїнську виставку-конкурс образотворчого мистецтва «Покликані до свободи» (Галатам 5:13). У день відкриття відбудеться конкурс, який проведе журі з понад 20 членів, серед яких не лише художники і мистецтвознавці, а й психологи, соціологи, правники, пенітенціарії, душпастирі.

Внаслідок карантину в’язні опинилися у подвійній ізоляції. Вони також позбавлені візитів душпастирів і волонтерів. Мета виставки – посприяти кращій суспільній комунікації та процесу реінтеграції наших співгромадян, що опинилися у місцях позбавлення волі, а також зростанню громадянської активності в охороні суспільного миру, подоланню напруженості, пов’язаної з тривалою ізоляцією.

Виставлено понад 160 творів мистецтва в’язнів s працівників пенітенціарних установ. Серед творів – 8 експонатів з інших країн світу. Це символізує пам’ять про 11 млн. людей, які перебувають за в’язничними мурами. Виставка буде доступна у віртуальній галереї.

«Через образотворче мистецтво відбувається найбільш людяний діалог для подолання мурів відчуження і для щирого порозуміння, – ділиться один з організаторів конкурсу тюремний капелан Костянтин Пантелей,  – такі події здатні змінити суспільство на краще, починаючи від нас».

Відповідальна особа:

Священник Костянтин Пантелей,

керівник Відділу курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України,

Моб. +38(098) 422-9-221, e-mail: [email protected]

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next