АКТУАЛЬНО

У Патріаршому соборі в Києві відбудеться вистава «У прихистку Божої ласки: Мати і Син»

АНОНССубота, 19 серпня 2017, 20:00
19 серпня 2017 року, о 20:00, під час V прощі до Патріаршого собору в Києві відбудеться вистава «У прихистку Божої ласки: Мати і Син».

Захід презентуватиме церковний хор «Осанна» Свято-Іванівської лаври зі Львова. Камерна вистава створена письменницею Іриною Вовк у 2015 році до 150-ліття митрополита Андрея Шептицького в рамках святкування Міжнародного дня музеїв.

Вистава «У прихистку Божої ласки: Мати і Син» створена за листами, спогадами і творами графині Софії з Фредрів Шептицької та її сина Романа Андрея. Триває до години. Озвучують: графиню – Ірина Вовк, сина – Роман Гринько та церковний хор «Осанна» Свято-Іванівської лаври під орудою Володимира Беня.

У 2015 році вистава набула широкої географії – грали в церквах, монастирях, музеях, бібліотеках Західної України – Львівщини, Тернопілля, Івано-Франківщини. Були в Зарваниці, Монастирищі, Бережанах, Коломийському драмтеатрі, завдяки ініціативі уже покійного отця-студита Самуїла Мосціпана. Зіграно вже до 40 вистав.

Цього року з нагоди 180-ліття графині Софії з Фредрів Шептицької вистава набула широкого розголосу і отримала підтримку Львівської ОДА. Були по місцях біографії родин Фредрів-Шептицьких: у Добромилі (і Добромильському монастирі), Судовій Вишні, Прилбичах на святкуванні 102-ї річниці митрополита Андрея. Тепер артисти прагнуть зіграти, окрім Києва,  ще в Будинку культури Бенькової Вишні, аби вшанувати родинні місця і побувати в маєтку Фредрів-Шептицьких, бо про них ідеться в сценарії.

Прес-служба Київської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next