АКТУАЛЬНО

У Римі відбудеться зустріч східних католицьких єрархів Європи

АНОНСЧетвер, 12 вересня 2019, 13:08
«Екуменічна місія Східних католицьких Церков Європи в сьогоденні» – тема цьогорічної зустрічі східних католицьких єрархів Європи, яка відбудеться у Римі 12–14 вересня (в Українській папській колегії святого Йосафата). Закінчиться зустріч авдієнцією у Святішого Отця Франциска.

Зустріч відбудеться під патронатом Ради Єпископських Конференцій Європи. Очолить робочі засідання кардинал Анджело Баняско, Президент Ради. Із привітальним словом до учасників звернеться Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ. У перший день робочих засідань кардинал Леонардо Сандрі звернеться до учасників із доповіддю на тему сучасної екуменічної місії Східних католицьких Церков, а кардинал Курт Кох, Президент Папської ради у справах єдності християн, розповість про моделі відновлення церковної єдності. Почесним гостем зустрічі буде кардинал П’єтро Паролін, Держсекретар Апостольської столиці.

Доповідачами зустрічі будуть о. Франст Боуен, член Міжнародної змішаної комісії богословського діалогу між Католицькою та Православними Церквами, монс. Маркус Грауліч, підсекретар Папської ради законодавчих текстів, о. Гіацинт Дестівелле, працівник Папської ради у справах єдності християн, о. Іван Дацько, президент Інституту екуменічних студій УКУ.

У четвер, 12 вересня, учасники зустрічі матимуть змогу відвідати та молитися вечірню у прокатедральному соборі Святої Софії в Римі.

Додамо, зустрічі східних католицьких єрархів відбуваються щорічно в різних країнах Європи відповідно до запрошення та ініціативи одного з учасників. Остання така відбулася в єпархії Лунгро (Італія) у червні минулого року. Проконсультувавшись із різними дикастеріями Апостольської столиці, цього року організатори вирішили провести зустріч у Римі, оскільки тема екуменічної місії Східних католицьких Церков якнайкраще відповідає місцю проведення. Співорганізатор зустрічі – Секретаріат Глави УГКЦ у Римі.

Секретаріат Глави УГКЦ у Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next