АКТУАЛЬНО

У Самбірсько-Дрогобицькій єпархії поминатимуть свого першого єпарха

АНОНСЧетвер, 27 лютого 2014, 00:00
28 лютого минає рік з часу смерті владики Юліана (Вороновського), першого єпископа Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Упродовж 27 лютого - 2 березня у храмах Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбуватимуться богослужіння за упокій владики Юліяна.

Зокрема, 28 лютого духовенство та вірні відвідають могилу архиєрея Юліана в с. Унів Перемишлянського району, де відбудеться Парастас та освячення надгробного хреста. 1 березня у катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича владика Ярослав (Приріз), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні з єпархіальним духовенством відслужить заупокійну Божественну Літургію. Детальний розклад богослужінь дивіться на сайті Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Зазначимо, що архипастирським служінням владика Юліан (Вороновський) заклав міцний фундамент у розбудову Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Лагідний та розсудливий духовний батько своєї пастви дбав про те, щоб Божа Церква на цих теренах зростала з року в рік. Єпископ дбав про освіту священнослужителів та катехитів, розвиток парафій та відпустових місць, освятив сотні нових храмів, примирював міжконфесійні чвари. Владика Юліан до останніх днів свого святительського служіння був поруч зі своєю паствою, переймаючись її проблемами та радіючи її успіхам в духовному зростанні. Він був для усіх нас «зразком у слові, поведінці, любові, вірі й чистоті».

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Додаток:

28 лютого 2013 року Божого перестало битись серце першого Єпарха Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Упродовж тижня духовенство, монашество та вірні прибували до Катедрального храму Пресвятої Трійці у м. Дрогобичі, щоб молитовно попрощатись з владикою Юліаном. 5 березня архиєрея Юліана, згідно з його заповітом, поховали на Чернечій горі в с. Унів Перемишлянського району. "Владико Юліане, ми дякуємо тобі за всі роки молитви, служіння і терпіння", - з такими словами попрощався з ісповідником віри Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next