АКТУАЛЬНО

У Винниках відкриють павільйон «Casa Don Bosco»

АНОНСНеділя, 02 липня 2017, 12:06
Павільйон Католицької благодійної організації «Дон Боско», який був частиною експонатів Всесвітньої виставки в Мілані EXPO 2015, вже скоро переїде до України. Так званий «Дім отця Боско» було офіційно передано Україні напередодні закриття EXPO 2015 й тепер він буде розміщений у м. Винники. Тож з цієї нагоди Салезіанське pгромадження запрошує дітей, молодь та всіх охочих на відкриття павільйону «Casa Don Bosco». Святкування відбудеться в неділю, 2 липня, у Винниках за адресою вул. Галицька ,13б. Також цього дня для дітвори 1-5 класів розпочнуться «Веселі канікули».

Захід розпочнеться об 11:00 Божественною Літургією і продовжиться урочистим відкриттям павільйону і полів та завершиться святом «Веселих канікул» для дітей.

Додамо, з нагоди проведення міжнародної виставки ЕКСПО-2015 «Дім Дона Боско» відвідали близько 20 мільйонів осіб з різних куточків світу. У такий спосіб можна ближче познайомитись зі святим молоді та з його богопосвяченим стилем життя, яке було спрямоване для молоді – «щоб мали життя і мали його вповні».

Павільйон має назву «Дім», адже вся місія святого Дона Боско була спрямована на виховання й піклування про молодь, на зростання родинного духу та добрих і міцних взаємин. Тож «Дім Дона Боско» і надалі залишається духовним середовищем, багатим на людські, релігійні й християнські цінності; тут молоді люди можуть розпізнати власне покликання і вирощувати свої задуми та мрії; це мережа людських стосунків, що підтримуються через кожного, а суттєво через молоду особу; це поєднання планів і життєвого досвіду, які роблять наголос на тому, щоб бути відповідальним і бажати, аби світ став кращим.

Від самих початків планування участі салезіан у ЕКСПО малося на увазі, щоби споруда не завершувала свого існування виставкою. Відразу було заплановано, що «Дім Дона Боско» буде подарований салезіанам в Україні. Тож 29 жовтня 2015 року цей Дім офіційно передали українським салезіанам та, відповідно, дітям і молоді.

До організації перевезення та розташування павільйону своїми доброчинними пожертвами доклалося багато людей, а зокрема доброчинці з Італії та Генерального дому салезіан. Також зараз, у підготовці до події, влада Винник бюджетними коштами вирішила спорудити на території спільноти електромережу зовнішнього освітлення. І власне зараз підрядна організація вже виконує роботи зі спорудження такої мережі. Тож, уже незабаром, на початку липня, відбудеться урочисте відкриття  «Casa Don Bosco». 

Живе ТВ Західне бюро

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next