АКТУАЛЬНО

У Запоріжжі християни різних конфесій поговорять про єдність Церкви на основі Біблії

АНОНССереда, 11 жовтня 2017, 12:00
Напередодні 14 жовтня – християнського свята Покрови Божої Матері, Дня захисника України, Дня українського козацтва та Дня міста Запоріжжя у місті, колисці державності України – відбудеться круглий стіл (дискусія) на тему «Біблія про єдність Церкви». Захід, ініційований та організований Українською Греко-Католицькою Церквою, відбудеться в середу, 11 жовтня 2017 року, у приміщенні ЗОУНБ (просп. Соборний, 142, поверх 1, актовий зал). Початок об 11:00. Вхід вільний.

Запрошуються активні громадяни та представники християнських Церков Запоріжжя, ЗМІ Запоріжжя та України.

У круглому столі «Біблія про єдність Церкви» у м. Запоріжжя головними доповідачами будуть:

ОТЕЦЬ ГЕОРГІЙ КОВАЛЕНКО, протоієрей УПЦ, ректор Відкритого православного університету Святої Софії-Премудрості www.orthodoxy.org.ua, автор та ведучий програми «Код віри» на 1+1.

ОТЕЦЬ ЮРІЙ ЩУРКО, завідувач кафедри Біблійних наук УКУ, доктор богослов’я.

Модератор - ОТЕЦЬ ІГОР ШАБАН, голова Комісії УГКЦ для сприяння єдності християн, доктор богослов’я.

«Дедалі частіше в нашому суспільстві обговорюється генезис та перспектива ідеї єдиної помісної Церкви в Україні та набуття українськими Церквами нового канонічного статусу. Нашою метою є спроба розпочати обговорення тематики єдиної Церкви, виходячи з головних та фундаментальних підстав християнства ‒ з Біблії. Спробуємо відповісти на запитання: чи існують у Святому Письмі тексти щодо єдності Церкви? Чи підтримує Біблія послідовників Ісуса Христа в їхньому бажанні єднатися в одній Церкві? Запрошуємо всіх небайдужих до дискусії!» ‒ зазначають організатори.

Контакти координатора заходу в Запоріжжі:

о. Андрій Бухвак: 067-6145342, е-mail: [email protected]

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next