АКТУАЛЬНО

У Зарваниці проходитиме ювілейне V Всеукраїнське військове паломництво

АНОНСП'ятниця, 13 вересня 2013, 18:00
13-15 вересня у Зарваниці проходитиме ювілейне V Всеукраїнське військове паломництво до чудотворного місця явлення Божої Матері. Цьогорічна проща, що буде проведена в Рік віри, приурочена до 1025-річчя Хрещення Русі-України. З цієї нагоди в Зарваниці відбудеться Чин відновлення хресних обітів з благословенням від владики Михайла (Колтуна).

Гасло військового паломництва: «Один Господь, одна віра, одне Хрещення» (Еф 4,5).

Організаторами прощі до Зарваниці є Департамент Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур та Міністерство оборони України. Паломництво відбувається з благословення та за участю військового єпископа – владики Михайла (Колтуна), керівника Департаменту.

На щорічну військову прощу до Зарваниці прибудуть представники Міністерства оборони України, Міністерства Внутрішніх справ, Внутрішніх військ МВС України, Державної служби з надзвичайних ситуацій України та Державної пенітенціарної служби України, Державної прикордонної служби України. У паломництві візьмуть участь близько 1000 військовослужбовців разом з членами їхніх родин. На прощу прибудуть іноземні делегації військовослужбовців з Німеччини та Хорватії на чолі з головними капеланами військових ординаріатів цих держав.

Захід розпочнеться з панахиди за загиблими військовослужбовцями та правоохоронцями. Опісля відбудеться покладання квітів до пам’ятного знака загиблим за волю України, що продовжиться урочистою ходою представників силових структур до площі перед собором, де відбудеться відкриття заходу. До паломництва долучаться представники афганських громадських організацій, які спільно з військовиками молитимуться за примирення.

Програма передбачає виступи творчих колективів та військових оркестрів на площі перед собором, Хресну ходу, похід зі свічками та нічні чування.

До V Військового паломництва виготовлено спеціальний пам’ятний знак для учасників прощі.

Програму V Всеукраїнського паломництва до Зарваниці можна переглянути на офіційному сайті Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур.

 

Соломія Щур, прес-секретар Департаменту

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next