АКТУАЛЬНО

УГКЦ спільно з усією повнотою Католицької Церкви втретє відзначить неділю Божого cлова

АНОНСНеділя, 23 січня 2022, 11:00
У неділю, 23 січня 2022 року, Католицька Церква відзначатиме неділю Божого cлова, яку встановив Папа Франциск Апостольським листом у формі motu proprio «Aperuit illis», який було опубліковано 30 вересня 2019 року. Вперше таке відзначення відбулося у 2020 році. У Неділю Божого cлова в Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві відслужать Божественну Літургію та виголоcять відповідну тематичну проповідь.

«Щоб Божа сила була в нас діяльною і ми продовжували її в собі втримувати й розвивати, нам потрібно сили Божого слова. Саме тому ми заохочуємо всіх наших вірних щодня читати Святе Письмо (чи кілька стишків, чи цілу главу). Важливо, щоб ми мали контакт із Божим словом. Даймо час, щоб Божа сила повіяла на нас, скріпила нас, а тоді почала нас змінювати», – закликав вірних Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Неділя Божого слова має екуменічне значення, зважаючи на те, що вона відзначається в той самий період літургійного року, що й Тиждень молитов за єдність християн. Встановлення цієї неділі є бажанням зробити ще один крок в екуменічному діалозі.

На логотипі Неділі Божого слова зображений Христос та Його учні на дорозі до Емауса. Цю ікону написала сестра-бенедектинка з Єгипту Марі-Поль Фарран, що померла в травні 2019 року. На іконі зображено Христа, який тримає в руках сувій – Святе Письмо, бо Він є сповненням Писань; поруч із Ним зображені двоє учнів, один з яких тримає в руках посох паломника; зірка символізує євангелізацію; напрямок стіп персонажів вказує на те, що вони прямують вперед, що означає постійний динамізм євангелізації.

Ще однією подією того дня в УГКЦ буде міжконфесійний молебень, який відбудеться в рамках Тижня молитов за єдність християн. Початок спільної молитви в храмі Святого Василія Великого (Київ, Вознесенський узвіз, 7) о 18.00.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next