АКТУАЛЬНО

Уперше відбудеться паломництво до храму Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ, який розташований у зруйнованому американському місті Централія (Пенсильванія)

АНОНСНеділя, 28 серпня 2016, 13:08
28 серпня відбудеться перше паломництво греко-католиків до храму Успіння Пресвятої Богородиці, що в м. Централія штат Пенсильванія (США). Тема паломництва: «Благаючи Божого милосердя, молімося до Покрову Божої Матері». Після душпастирського візиту Глави й Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава з благословення Митрополита Стефана (Сороки), Архиєпископа Української католицької архиєпархії Філадельфії, ця святиня проголошена місцем паломництва.

Паломництво розпочнеться Архиєрейською Божественною Літургією о 12:00 год, яку очолить Митрополит Стефан. Окрім цього, паломники молитимуться Молитву на вервиці о 14:30 год біля копії ікони Почаївської Божої Матері. Відбудеться хода паломників зі свічками о 16:00 год та Молебень до Божої Матері. З нагоди Ювілейного року Божого милосердя біля храму освятять воду та відкриють Двері Божого милосердя.

Після цього священики молитимуться молитви за зцілення і відбудеться помазання для оздоровлення душі й тіла.

Департамент інформації УГКЦ

Довідка

Централія (англ. Centralia) – містечко, розташоване у штаті ПенсільваніяСША. Через підземну пожежу, що розпочалася в 1962 р., чисельність жителів зменшилася з 1 000 (1981) до 12 осіб (2005), з 2007 р. постійно проживає 9 осіб. Централія тепер вважається найменш густонаселеним містом у штаті.

У Централії практично не залишилося заселених будинків. Більшість із них було знесено, і ця місцевість тепер виглядає як луг із кількома прокладеними через нього вулицями. Єдина церква, що залишилася в місті, – церква Успіння Пресвятої Діви Марії УГКЦ. Щотижня в суботу тут проводяться богослужіння.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next