АКТУАЛЬНО

Відбудеться VIII Всеукраїнська піша проща "Самбір-Зарваниця"

АНОНСП'ятниця, 02 серпня 2013, 00:00
Пасторально-місійний відділ УГКЦ та спільнота родин мігрантів запрошують усіх охочих взяти участь у VIII Всеукраїнській пішій прощі "Самбір-Зарваниця", яка відбудеться 2-11 серпня.

Під час цьогорічного паломництва прочани роздумуватимуть над даром віри, який християнин отримує у таїнстві Хрещення. Нагадаємо, що 2013 рік в УГКЦ проголошений Роком віри та присвячений 1025-літтю Хрещення України-Руси.

Зазначимо, що під час паломництва прочани відвідують храми міст та сіл, через які пролягає їх шлях. Протяжність цьогорічного маршруту прощі становить 240 км. Додаткову інформацію можна дізнатись на сайті www.palomnyk.at.ua.

Нагадаємо, що Всеукраїнська піша проща "Самбір-Зарваниця" була започаткована у 2006 році о. Василем Поточняком, який на той час опікувався греко-католицькою спільнотою у Болоньї (Італія), та о. Ігорем Козанкевичом, директором БФ "Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії". З 2011 року організатором прощі є Пасторально-місійний відділ УГКЦ.

Маршрут прощі

2 серпня: Самбір, Луки, Градівка;
3 серпня: Великий Любінь, Оброшино;
4 серпня: Львів, Виннички;
5 серпня: Гаї, Городиславичі, Селиське;
6 серпня: Коросне, Унів;
7 серпня: Липівці, Пленихів, Чемеринці, Дунаїв, Рекшин;
8 серпня: Жуків, Криве;
9 серпня: Новосілка, Котузів, Зарваниця;
9-11 серпня: ЗАРВАНИЦЯ

Орієнтовна щоденна програма паломництва:

7.30-8.30 - св. Літургія;
8.45 - сніданок біля церкви;
9.30 - вихід;
13.30 - молитва в храмі, обід, зустріч з вірними;
16.30 - вихід;
20.00 - молитва в храмі, вечеря, зустріч з вірними.

Оргкомітет прощі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next