АКТУАЛЬНО

«Вітер На-Дії» – фестиваль, який єднає»: Молодь запрошують узяти участь в екуменічній події

АНОНСНеділя, 15 вересня 2019, 11:00
«Цьогоріч ми хочемо говорити про єдність, про взаємодію, тобто про те, що ми є одна й велика спільнота», – розповідає Ірина Косар, координатор молодіжного християнського фестивалю «Вітер На-Дії». Масштабне дійство заплановане на 15 вересня 2019 року на території Українського католицького університету, що у Львові. Гасло цьогорічної події – «Фестиваль, який єднає». Вхід вільний.

«Ми повинні допомагати й підтримувати одне одного, підставляти своє плече. Важлива постать нашого заходу – це митрополит Андрей Шептицький. Фактично, всі теми, які будуть обговорюватися на фесті, стосуватимуться його особистості», – додає Ірина.

За її словами, таким способом молодь зможе по-новому відкрити для себе постать митрополита Андрея Шептицького, оскільки він зробив великий внесок у розвиток різних сфер суспільного й духовного життя українців.

Зміни в Церкві, вибір, державотворення та відповідальність – на ці та інші важливі питання неодноразово висловлювався свого часу Митрополит у своїх зверненнях, виступах та працях. Тепер організатори запрошують до обговорення й учасників та відвідувачів заходу.

«Ми робимо все для того, щоб запросити якомога більше спікерів, робити воркшопи, а також для обговорень готувати різноманітні теми, зокрема психології, культури, спорту. Фестиваль має підтримку з боку Міністерства молоді та спорту України, тому цей захід є всеукраїнського рівня. Ба більше, він є екуменічного характеру, бо ми запрошуємо молодіжні рухи та представників різних конфесій, щоб вони ставали співтворцями цього фестивалю», – зауважує Орест Гевак, секретар Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ.

Організатори наголошують, що для відвідувачів готують цікаві сюрпризи, серед яких виступи музичних топових гуртів країни.

Варто зауважити, що відвідувачі можуть підтримати фестиваль й фінансово: для цього вони мають придбати пакет учасники на сайті, який запрацює з першого червня. За інформацією стежте на офіційній сторінці у Фейсбуці – https://www.facebook.com/viternadii/.

 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next