АКТУАЛЬНО

У Києві проведуть відкриту дискусію «Патріарх Йосиф Сліпий: Бути собою!»

АНОНСП'ятниця, 09 лютого 2018, 16:00
9 лютого в приміщенні Київського центру Українського католицького університету відбудеться відкрита дискусія «Патріарх Йосиф Сліпий: бути собою!» з нагоди завершення Ювілейного року вшанування 125-ліття Ісповідника віри та колишнього предстоятеля УГКЦ.

Промовцями на цьому публічному дискусійному форумі будуть: Блаженніший Святослав, владики Ігор (Ісіченко) та Борис (Ґудзяк), а також співпрацівники УКУ – проректор Мирослав Маринович, професор Оксана Міхеєва та докторант Анатолій Бабинський. Предметом обговорення стануть дві основні теми: як нам сьогодні в Україні та в глобальному контексті відповідати на сучасні виклики, щоб «бути Церквою» і «бути Народом», послуговуючись досвідом і прикладом Великого патріарха.

Цей симпозіум вінчатиме ширшу програму наукового відзначення ювілею, яку Інститут історії Церкви УКУ упродовж року проводив з благословення Синоду Єпископів УГКЦ. Задля того, аби популяризувати постать цього видатного мужа Церкви і провідника народу відбулася ціла низка заходів: круглий стіл у Києві під назвою «Патріарх Йосиф Сліпий: знайомий і незнаний», виїзні сесії в Полтаві, Харкові, Запоріжжі, Ужгороді, Чернівцях, Одесі, Вінниці; науково-практична конференція для вихованців семінарій у Львові про вклад патріарха у розвиток богословської освіти й науки, літня школа в Римі про міжнародні еклезіальні та політичні аспекти його діяльності, наукові семінари в Лювені (Бельгія) та Заґребі (Хорватія).

Також було підготовлено банерну фотовиставку, яка експонувалася в багатьох містах України та поза її межами.  Матеріали виставки лягли в основу науково-популярного видання «Будьмо собою – життя та заповіт патріарха Йосифа Сліпого», яке побачило світ у Видавництві  УКУ та було презентоване й отримало відзнаку Львівського форуму видавців.

Програма дискусії:

15.00 - 15.15             Відкриття, привітання учасників

15.15 - 16.45              Перша сесія «Бути Церквою»

Модератор – Олег Турій

Промовці: Патріарх Святослав, архиєпископ Ігор Ісіченко, Анатолій Бабинський

16.45 - 17.15              Перерва на каву/чай

17.15 - 18.45              Друга сесія «Бути Народом»

Модератор – Євген Глібовицький

Промовці: Оксана Міхеєва, Мирослав Маринович, єп. Борис (Ґудзяк)

Завершаться урочистості з нагоди Ювілейного року патріарха Йосифа Сліпого Архиєрейською Божественною Літургією і панахидою в Патріаршому соборі Воскресіння Христового 18 лютого 2018 року.

ichistory.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next