АКТУАЛЬНО

В УГКЦ відбудеться унікальна медійна подія

АНОНСНеділя, 31 травня 2015, 11:00
Від свята Вознесіння ГНІХ (21 травня) до Зіслання Святого Духа (31 травня) в УГКЦ уже вдруге проводитиметься Декада місійності. Її мета: допомогти всім вірним наново відкрити і збагнути, що парафіяльні спільноти та сім’ї (домашні церкви) є за своєю природою місійними. Тому віруючі покликані ділитися досвідом своєї віри, і то не тільки зі своїми рідними, а й з усіма ближніми.

Цього року учасників Декади запрошено всією парафіяльною спільнотою молитися за наші парафії, капеланів, українських військовослужбовців і всіх, що потерпають від війни на Сході України.

Живе.ТБ, зважаючи на важливість цього заходу та бажаючи його популяризувати, запланувало проведення десяти прямих трансляцій упродовж усієї Декади місійності. Їх особливістю є те, що вони покажуть десять різних храмів із шести міст України, розпочинаючи від Чернівців і закінчуючи в Києві.

Прямі трансляції щодня розпочинатимуться о 19.00. У день свята Зіслання Святого Духа трансляція з Патріаршого собору розпочнеться об 11.00.

«Проведення трансляцій важливе для популяризації Декади місійності. Також цікаво побачити реальне життя поодиноких парафій, скажімо, подивитися, якими є наші парафії на Буковині, Галичині, Центральній Україні. Крім того, це можливість відзначити працю пароха, активність парафіян. Важливо також, щоб люди, які не зможуть фізично взяти участі в молитві, могли ввімкнути «Живе.ТБ» в Інтернеті і так єднатися у спільній молитві й роздумах», ‒ сказав про важливість трансляцій владика Йосафат (Мощич), голова Ради з питань євангелізації при Главі УГКЦ.

Графік проведення прямих трансляцій:

22 травня ‒ собор Успіння Пресвятої Богородиці (вул. Руська, 24, Чернівці)

23 травня ‒ церква Христа Царя (вул. Незалежності, 181, Івано-Франківськ)

24 травня ‒ катедральний собор Святого Воскресіння (майдан митрополита Андрея Шептицького, 22, Івано-Франківськ)

25 травня ‒ храм Різдва Пресвятої Богородиці (просп. Червоної Калини, 70, Львів)

26 травня ‒ архикатедральний собор Святого Юра (площа Святого Юра, 5, Львів)

27 травня ‒ катедральний собор Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії (вул. Гетьмана Сагайдачного, 14, Тернопіль)

28 травня ‒ церква Святого священномученика Йосафата (вул. Лучаківського, 5, Тернопіль)

29 травня ‒ церква Вознесіння Господнього (вул. Пушкіна, 1а, Дубно)

30 травня ‒ храм Святого Василія Великого (Вознесенський узвіз, 7, Київ)

31 травня ‒ Патріарший собор Воскресіння Христового (вул. Микільсько-Слобідська, 5, Київ).

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next