АКТУАЛЬНО

В УГКЦ відзначать річницю відходу до вічності Блаженнішого Любомира

АНОНСЧетвер, 31 травня 2018, 10:00
31 травня 2018 року в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві о 9:00 розпочнуться заходи, якими відзначать річницю відходу до вічності Блаженнішого Любомира.

Вшанування пам’яті Блаженнішого Любомира розпочнуть Архиєрейською Божественною Літургією, яку у співслужінні з єпископів і духовенства УГКЦ очолить Блаженніший Святослав. Опісля відбудеться Панахида у крипті Патріаршого собору, де спочиває тіло Блаженнішого Любомира.

Вшанування його пам’яті продовжать ввечері о 18.00. Спершу в соборі служитимуть Вечірню, яку очолить владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії. Після молитви владика виступить зі словом «Патріарх Любомир – чоловік Божий».

Пізніше відбудеться перегляд фільму «Любомир», а по завершенні розпочнуться молитовні нічні чування.

Організатори нічних молінь – спільнота «Покоління Любомира», учасники якої запрошують разом єднатися в особливій спільній молитві за того, хто був людиною свободи, людиною гідності та моралі, за того, хто ПОКЛИКАНИЙ ДО НЕБА.

«Будемо разом молитися та чувати, згадуючи нашого патріарха Любомира, який вже рік спочиває в нашого небесного «Татуня». За цей рік ми почули десятки історій про те, як Блаженніший Любомир змінив життя тієї чи тієї людини! Історії про те, як він проявляв милосердя, давав поради, вислуховував, бесідував, допомагав! Він так любив світ і людей довкола! Але завжди першочерговим для Блаженнішого була молитва – ця особлива зустріч із Богом! Саме тому в річницю відходу Блаженнішого ми будемо чувати, молитися і роздумувати. Роздумуватимемо над прикладом конкретної людини, яка змогла присвятити своє життя Богові та йти за Ним з абсолютною довірою, адже всі ми покликані до святості. Любов до Бога і любов до ближнього – це основа, на якій будував своє життя Блаженніший Любомир», – пояснюють організатори.

Нагадаємо, раніше у Києві було презентовано унікальну Біблію для дітей, яка написана шрифтом Брайля. Видання її було присвячено Блаженнішому Любомирові Гузару.

Ще одна важлива подія в рамках відзначення пам’яті Блаженнішого Любомира відбудеться в суботу, 26 травня 2018 року, о 17.00. Цього дня в с. Княжичі на Київщині на будинку, де архиєрей прожив останні десять років свого життя (пров. Любомира Гузара, 10), відбудеться відкриття та освячення меморіальної дошки на його честь.

Відкриття та освячення здійснить Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

 

ПРОГРАМА ПАМ'ЯТНИХ ЗАХОДІВ
Четвер, 31 травня

 

9.00 – Архиєрейська Божественна Літургія (інформація для духовенства: ризи червоної барви)

11:00 – Панахида

18:00 – Вечірня. Слово владики Йосифа «Патріарх Любомир – чоловік Божий»

19:30 – Показ фільму «Любомир»

20:00 – Панахида у крипті Патріаршого собору

20:30 – Нічні молитовні чування.

Докладніше за телефоном: +38 096 594 95 91 – о. Андрій.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next