АКТУАЛЬНО

«Вервиця єднає». Від Покрови щодня у прямому ефірі «Живе ТБ» запрошує молитися вервицю

АНОНССереда, 14 жовтня 2020, 21:00
«Живе телебачення», починаючи від свята Покрову Пресвятої Богородиці, щоденно в прямому ефірі транслюватиме молитву на вервиці. Початок молитви о 20:00 за київським часом.

«Вервиця єднає» – така назва не випадкова, адже в цьому задумі одразу декілька ліній єдності. Передусім, наша молитва єднатиме українців з усього світу. Наша молитва єднатиме священнослужителя, який в ефірі провадитиме її, з усім загалом вірних. Наша молитва єднатиме єпископів, священників із різних материків і країн, адже щодня провадитиме молитву інший душпастир. Наша молитва єднатиме всіх нас у «молитві на українській землі», адже цими днями сестри відразу декількох згромаджень виготовляють вервиці з бурштину, які можна буде придбати (про це повідомимо додатково).

Як усе відбуватиметься?

Починаємо на свято Покрови. Вервицю провадить визначений священник чи єпископ (щодня інший). Прямий ефір забезпечує «Живе ТБ» на всіх каналах і сторінках Церкви в соціальних мережах. Цей священнослужитель перебуває в себе вдома або у храмі. Він може молитися сам, або зі своєю сім’єю, або й зі своєю парафією. Все починається з коротких (5–7 хвилин) роздумів на основі Євангелія дня або інших тем, які можуть бути запропоновані.

14 жовтня молитву на вервиці провадитиме владика Володимир Груца зі Львова, 15 жовтня – о. Володимир Сампара з Манчестера (Великобританія), 16 жовтня – о. Григорій Назар та сестри василіанки з Горлиці (Польща), 17 жовтня – о. Ігор Третяк з Бурштина, а в неділю, 18 жовтня, – о. Йосафат Бойко з Івано-Франківська. Далі буде.

Запрошуємо всіх до спільної щоденної молитви до Пресвятої Богородиці!

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next