АКТУАЛЬНО

VI Всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці відбудеться з 19 по 21 вересня

АНОНСП'ятниця, 19 вересня 2014, 15:09
VI Всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці проходитиме під гаслом «Блаженні миротворці». Про це в коментарі сказав о. Любомир Яворський, військовий капелан.

VI Паломництво триватиме з 19 по 21 вересня. Першого дня очікується на приїзд учасників, а вже наступного, об 11.30, відбудеться зустріч усіх учасників паломництва біля парафіяльної церкви Пресвятої Тройці перед сценою. І одразу о 12.00 – відкриття Паломництва. Того ж дня (початок о 21.30) – Панахида за загиблими військовослужбовцями та правоохоронцями. Останнього дня (початок о 09.00)Архиєрейська Божественна Літургія.

Зазвичай у військовому паломництві брало участь близько двох тисяч військових. За словами о. Любомира, цього року, мабуть, військових буде менше, натомість очікується участь родин військових, волонтерів та всіх небайдужих людей.

«Очікуємо на участь різних людей. Це буде паломництво не лише військових, а і їхніх родин, волонтерів, які допомагають військовим, котрі щомиті готові віддати своє життя», – сказав капелан.

«Ми проситимемо Бога про підтримку, про припинення цієї жорстокої несправедливої війни. Молитимемося, щоб Господь відвернув від нас це лихо», – підкреслив священнослужитель.

Для учасників паломництва підготували спеціальні значки у формі козацького хреста, у жовто-блакитному кольорі, у середині зі складеними в молитві долонями.

З більш детальною програмою VI Всеукраїнського військового паломництва можна ознайомитися тут.

Пригадуємо, що Блаженніший Святослав закликав усіх небайдужих єднатися з військовими в молитві за мир і спокій в Україні та світі, яка проходитиме в Зарваниці.

Фото з архіву

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next