АКТУАЛЬНО

«Те, що "проповідують" у Росії, що "Захід є деградований", не віддзеркалює дійсності», - владика Борис (Ґудзяк)

АНОНССубота, 31 грудня 2016, 14:12
У студії «Живого ТБ» побував владика Борис (Ґудзяк), Єпарх єпархії Cвятого Володимира Великого у Франції. Темою розмови були життя і виклики української громади і парафії у Парижі, якою зокрема опікується єпископ. Як українці опираються асиміляції у Франції та Бельгії, як розвивається українська єпархія Святого Володимира Великого і наскільки секуляризоване французьке суспільство?

"У Парижі чотири відсотки населення регулярно беруть участь у богослужіннях. У Києві один-два, на свята - чотири-п'ять. У Москві - лише один відсоток, тобто секуляризація на практиці є набагато вища в колишньому Радянському Союзі, зокрема в Росії", – наголосив владика Борис.

"Наше церковне життя - це не є передовсім ставлення свічки в церкві. Це участь у молитві і переживання зустрічі з Богом у щоденному житті. Багато французів зберігають християнські вартості в бізнесі, на роботі, у соціальних стосунках. Число абортів у Росії набагато вище, ніж у Голландії. Тобто те, що, зокрема, Путін проповідує, що "Захід є деградований і бездуховний", не віддзеркалює повної дійсності.

Повну розмову з владикою Борисом дивіться в суботу, 31 грудня, на 5 каналі. Початок о 14:10. Ведучий Роман Коляда.

Медіапроект «Відкрита Церква» розширюється — відтепер ми в ефірі щотижня. Окрім програми-розмови з Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом, дивіться щосуботи «Відкриту Церкву» у форматі півгодинного ток-шоу. Нові обличчя, сучасне життя і діяльність Української Греко-Католицької Церкви.

Відкривайте мудрість Церкви разом із нами!

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next