АКТУАЛЬНО

Уперше чудотворна ікона «Милосердя двері», яка є офіційною іконою Року Божого милосердя, перебуватиме в Україні

АНОНСНеділя, 11 вересня 2016, 10:00
3 вересня 2016 р. о 15.00 до архикатедрального собору Святого Юра у Львові вперше урочисто внесуть чудотворну ікону «Милосердя двері». Її владика Євген (Попович), Архиєпископ і Митрополит Перемишльсько-Варшавський, привезе з м. Ярослава (Польща).

Українська ікона Пресвятої Богородиці «Милосердя двері» 8 грудня 2015 р. на особисте побажання Папи Франциска перебувала в Римі під час відкриття Ювілейного року Божого милосердя у всій Католицькій Церкві.

«Що це означає для нашої Церкви, для нашого народу, годі поки що вповні усвідомити. Адже ми так давно шукали способу, аби вся Католицька Церква молилася за Україну. Бо зараз на наші плечі лягають дуже тяжкі тягарі... І так виглядає, що Богородиця особисто бере на себе всі необхідні справи, щоби промовити слово за Україну. І де? У Римі», – зауважив тоді Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

У неділю, 4 вересня 2016 р., перед цією іконою молитимуться всі владики, члени Синоду Єпископів УГКЦ, адже саме цього дня Архиєрейською Літургією об 11.00 Синод розпочне свою роботу.

Упродовж тижня в соборі Святого Юра перед іконою відбуватимуться як спільні, так і приватні молитви, а 10 вересня її урочисто буде перенесено до новоспорудженого університетського храму Святої Софії – Премудрості Божої УКУ.

Того дня о 16.00 розпочнеться Молебень до Божого милосердя, а відтак о 16.30 – молитовна хода із собору Святого Юра до храму Святої Софії – Премудрості Божої. О 18.00 у храмі Святої Софії розпочнеться Вечірня з Литією, а о 19.30 – молитовні чування.

11 вересня о 10.00 Блаженніший Святослав освятить храм Святої Софії. Того ж дня ікона повернеться назад до Ярослава.

«Заохочую всіх вірних Церкви і людей доброї волі використати унікальну нагоду помолитися перед цією чудотворною іконою за нашу Україну, за її свободу і незалежність. Особливо просити у Пресвятої Богородиці миру для нашої землі й опіки над нашими воїнами. До нашого храму в Ярославі, щоб помолитися перед цією іконою прибувають групи паломників з усієї Європи. А тут Божа Мати у своїй чудотворній іконі сама приходить до нас», – закликав Блаженніший Святослав. Він також попросив вірних молитися за успішне проведення цьогорічного Синоду Єпископів УГКЦ.

Довідка

Ікона «Милосердя двері» виставлялася під час урочистостей у Ватикані з нагоди відкриття Надзвичайного року Божого милосердя.

У нашій Церкві ця ікона також є офіційною іконою Року Божого милосердя. Копії цієї ікони виставлені для вшанування в усіх катедральних соборах нашої Церкви.

«Милосердя двері» – це стародавня ікона, яка належить Греко-Католицькій Церкві і сьогодні зберігається в соборі Преображення в м. Ярославі в Перемишльсько-Варшавській архиєпархії УГКЦ у Польщі. Ярославська ікона «Милосердя двері» вважається чудотворною та коронована коронами Святого Папи Івана Павла ІІ у 1996 р.

Детальніше про ікону «Милосердя двері».

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next