АКТУАЛЬНО

Всеукраїнську прощу до Крилоса очолить Блаженніший Святослав

АНОНСНеділя, 04 серпня 2019, 11:00
3-4 серпня відбудеться Всеукраїнська патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої - Покровительки Галицького краю в селі Крилос (Давній Галич), яку очолить Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ.

Ця проща присвячена 30-річчю виходу Української Греко-Католицької Церкви з підпілля, повідомляє Типовий Франківськ.

Рівно 30 років тому зусиллями світочів катакомбної Церкви вдалося зробити, здавалося, неможливе – УГКЦ отримала право вільно та привселюдно звершувати свою діяльність. Важливим кроком для цього стала безпрецедентна акція голодування греко-католиків на Арбаті в Москві. Її розпочали єпископи Павло Василик, Софрон Дмитерко, Филимон Курчаба, а також наш нинішній митрополит, тоді – о. Володимир Війтишин в приміщенні Верховної Ради СРСР 18 травня 1989 року. Пізніше до акції долучилися духовенство й миряни, котрі змінювали одні одних протягом п’яти місяців. Голодування викликало великий резонанс у Радянському Союзі й у світі.

З огляду на внутрішній та зовнішній тиск радянська влада була змушена визнати права УГКЦ, і 28 листопада 1989 року (перед зустріччю Івана Павла ІІ з Горбачовим 1 грудня 1989 р.) вийшла заява Ради у справах релігій при Раді міністрів УРСР, згідно з якою греко-католики отримували право на заснування й реєстрацію громад, користуючись «усіма правами, встановленими законом для релігійних об’єднань в УРСР».

Сьогодні, коли ми живемо у вільній Україні, маємо вільну Церкву, треба подякувати Господеві за цей безцінний дар. Таку можливість будуть мати всі охочі впродовж двох днів – 3 та 4 серпня на Княжій горі, що в Крилосі. Разом із нашим Блаженнішим Святославом кожен зможе помолитися та випросити у Всевишнього всіх необхідних ласк перед чудотворною іконою Матері Божої – Покровительки Галицького краю.

typical.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next