АКТУАЛЬНО

Вулицями Києва пройде міжконфесійна Хресна хода

АНОНССереда, 10 квітня 2019, 13:04
21 квітня 2019 року вулицями Києва пройде щорічна міжконфесійна Хресна хода. Початок о 15:00 із Вознесенського узвозу, 7.

У Квітну неділю греко-католики, православні та протестанти об’єднаються для спільної молитви на Хресній ході. Зокрема до участі в молитві запрошені очільники, духовенство та миряни зазначених Церков.

Гасло цьогорічної Хресної ходи «Хто Ти, хто я?».

Хода почнеться з Львівської площі, храму Святого Василія Великого (вул. Вознесенський узвіз, 7) і пройде через Софійську, Михайлівську та Європейську площі до екуменічної каплиці Архистратига Михаїла й українських новомучеників, що на алеї Героїв Небесної сотні.

«Хресна хода – масове й урочисте несіння великого хреста, приурочене певній події. Обряд проводять у загальні християнські свята або у визначні дні для конкретного храму. Вона пролягає навколо церкви або до важливих місць. Центром Києва вже шостий рік поспіль за тиждень до Великодня відбудеться Хресна хода до каплиці, яка постала над майданом Незалежності відразу після Революції гідності. Хай цей захід стане для всіх українців і Церков кроком зближення та духовного єднання», – повідомляють організатори.

Прес-служба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next