АКТУАЛЬНО

Вулицями Львова пройде загальноміська Вервиця

АНОНСНеділя, 06 жовтня 2019, 16:00
6 жовтня 2019 року вулицями Львова пройде традиційна загальноміська Вервиця. Початок о 15:00.

У цій молитовній ході розважатимуть над постаттю преподобної матері Йосафати, співзасновниці і першої черниці Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії. Хода Вервиці традиційно пройде від храму Святого Архистратига Михаїла до собору Святого Юра.

Про особливості цьогорічної загальноміської Вервиці розповів капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк: «У цій дорозі дякуватимемо Господеві за дар свободи для нашої Церкви, воскресіння якої тридцять років тому розпочалося із подібного ходу вулицями Львова. Згадуватимемо наших великих святих, що нині вимолюють перед небесним престолом миру і благодатей для нашої Батьківщини. Нехай наша спільна молитва стане величним актом єднання на славу нашого Бога і на добро нашої Церкви та народу! Разом із преподобною матір’ю Йосафатою молитимемося про дар несхитної віри, мужності та щирої любові, проситимемо про добрі покликання і благословення на посвяту нашому Творцеві». 

Сестри служебниці Непорочної Діви Марії працювали зокрема над підготовкою тематичних текстів із розважаннями до загальноміської Вервиці. «Оскільки блаженна Йосафата – львів’янка, і ми вважаємо, що Вервиця – це знакова подія для міста і нагода пригадати, що саме з неї починалося наше Згромадження.  Ці тексти про її постать, аспекти життя, діяльності, служіння, посвяти Богові у якості першої сестри служебниці», – розповіла сестра служебниця Емануїла Харишин.

Західне бюро «Живого ТБ»
за матеріалами https://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next