АКТУАЛЬНО

З нагоди другої річниці освячення Патріаршого cобору Воскресіння Христового в Києві відбудеться Всецерковна проща

АНОНСНеділя, 16 серпня 2015, 11:00
15 - 16 серпня 2015 року відбудеться IІI Всецерковна проща до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві.

Цього року програма паломництва розпочнеться відкриттям виставки, присвяченої 200-річчю з дня народження о. Михайла Вербицького (автора музики Гімну України). Після цього будуть звершуватися моління ‒ Велика вечірня з литією, під час якої відбудеться обхід довкола собору, опісля – Утреня. Вечір продовжиться духовно-мистецькою програмою.

Завершиться проща в неділю, 16 серпня, Архиєрейською Божественною Літургією. По завершенні Літургії здійснять Чин освячення води.

Після цього відбудеться благодійна акція на підтримку біженців та вимушених переселенців, організаторами якої є Українська Греко-Католицька Церква, «Лицарі Колумба» та Благодійна організація УГКЦ «Карітас-Київ». Увечері того дня вірні матимуть змогу взяти участь у вечірніх моліннях.

Зазначимо: відповідно до рішення Постійного Синоду Єпископів УГКЦ, який відбувся 2013 року в Княжичах, що біля Києва, 18 серпня 2013 року під час Міжнародної всецерковної прощі освятили Патріарший собор Воскресіння Христового. Наріжний камінь собору було закладено 2002 року. Храм збудовано на пожертви вірних УГКЦ і людей доброї волі з усього світу.

За попередні роки у Всецерковній прощі до Патріаршого собору Воскресіння Христового взяло участь понад 30 тисяч прочан та більше як 800 священиків.

 

ПРОГРАМА ПРОЩI
ДО ПАТРIАРШОГО СОБОРУ
 ВОСКРЕСIННЯ ХРИСТОВОГО
 З НАГОДИ ЧЕРГОВОЇ РIЧНИЦI ПОСВЯЧЕННЯ

 

Субота, 15 серпня 2015 р.

17:00 - Відкриття виставки, присвяченої 200-літтю від дня народження о. Михайла Вербицького (автора музики Гімну України)

18:00 - Велика вечірня з литією (обхід довкола собору) та утреня

21:00 - Класична музика у виконанні Національного ансамблю солістів «Київська камерата» з роздумами над словом Праведного митрополита Андрея Шептицького

 

Неділя, 16 серпня 2015 р.

7:30 - Божественна Літургія

9:00 - Божественна Літургія

11:00 - Урочиста Архиєрейська Божественна Літургія та освячення води

13:00 - Благодійна акція на підтримку біженців та вимушених переселенців (Організатори: Українська Греко-Католицька Церква, «Лицарі Колумба» і Благодійна організація УГКЦ «Карітас-Київ»)

18:00 - Вечірня і Акафіст до Пресвятої Богородиці

 

Адреса/контакти

Патріарший собор Воскресіння Христового
вул. Микільсько-Слобідська, 5 (ст. м. «Лівобережна»)
тел. 569 41 54
e-mail: [email protected]

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next