АКТУАЛЬНО

Запрошуємо на прес-конференцію з нагоди завершення Року патріарха Йосифа Сліпого

АНОНСЧетвер, 08 лютого 2018, 12:00
8 лютого 2018 року в Києві, в Українському кризовому медіа-центрі, відбудеться прес-конференція, на якій буде представлено результати Року патріарха Йосифа Сліпого з нагоди 125-ліття з дня його народження. Мета брифінгу не просто підсумувати Рік, а й ще раз вказати на актуальність постаті Йосифа Сліпого для сучасної України.

Початок об 11:00.

Патріарх Йосиф – ісповідник віри, предстоятель УГКЦ у період її переслідувань радянським тоталітарним режимом та в умовах повоєнного «розсіяння» значної частини її священнослужителів і вірних у всьому світі.

Від 17 лютого 2017 року і до 17 лютого 2018 року в Україні та світі на церковному і державному рівнях відзначали 125-ліття з дня народження патріарха Йосифа Сліпого (народився 17 лютого 1892 року в с. Заздрість на Тернопільщині).

У прес-конференції візьмуть участь:

владика Гліб (Лончина), Єпископ єпархії Пресвятої родини у Великобританії, Апостольський візитатор для українців греко-католиків Ірландії, голова оргкомітету Ювілейного року патріарха Йосифа Сліпого;

Микола Княжицький, голова комітету Верховної Ради у справах культури;

Олег Турій, проректор Українського католицького університету, координатор наукової програми відзначення Ювілейного року патріарха Йосифа.

Пряму трансляцію заходу можна буде переглянути за цим посиланням: http://uacrisis.org/ua/stream.

 

Святкування 125-ліття з дня народження патріарха Йосифа розпочалося ввечері 15 лютого 2017 року Урочистою академією в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

17 лютого 2017 року, у сам день народження, у селі Заздрість Теребовлянського району Тернопільської області, де народився патріарх Йосиф, відбулися Ювілейні урочистості в Музейно-меморіальному комплексі «Рідна хата». У рамках урочистостей відбулася прем’єра документального фільму «Справа «Рифи».

Завершиться Рік патріарха Йосифа Сліпого двома заходами у Києві.

9 лютого в приміщенні Київського центру Українського католицького університету відбудеться відкрита дискусія «Патріарх Йосиф Сліпий: бути собою!» Промовцями на цьому публічному дискусійному форумі будуть: Блаженніший Святослав, владики Ігор (Ісіченко) та Борис (Ґудзяк), а також співпрацівники УКУ – проректор Мирослав Маринович, професор Оксана Міхеєва та докторант Анатолій Бабинський.

18 лютого в Патріаршому соборі Воскресіння Христового буде відслужено урочисту Архиєрейську Божественну Літургію та Панахиду.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next