АКТУАЛЬНО

«Жива Internet-зустріч» на тему «Хто може писати ікони?»

АНОНСЧетвер, 19 лютого 2015, 19:00
Коли ми чуємо слово «іконописець», то в нашій уяві той, хто старанно виводить лики святих, постає таким собі дядечком старшого віку, бажано з бородою, а ще краще – з власним німбом над головою.

Ви можете здивуватися, що тепер, в 21 столітті, є чимало охочих навчитися писати ікони, і деяким з тих, хто цим займається, ще навіть немає 20-ти років!

Звідки беруться сучасні іконописці, де і за який час вони стають професіоналами?
Що потрібно, окрім фарб та полотна або дощечки, аби створити власну ікону?
Як має виглядати справжня ікона?
Чи дійсно кожен може стати іконописцем, чи є якісь обмеження?

На всі ці запитання ти зможеш отримати відповіді вже цього четверга! 19 лютого о 19.00 до студії «Живих Internet-зустрічей» завітають іконописець та викладач іконопису отець Михайло Олійник та його учениця Катерина Солодько. Вони спробують розвіяти всі твої сумніви та привідкрити завісу такої незвичайної справи як іконопис.

Довідка

Отець Михайло Олійник – декан Факультету церковного мистецтва Дрогобицького Інституту Пресвятої Трійці та голова Комісії з питань церковного мистецтва Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, керівник Літньої іконописної школи у Монастирі святого Онуфрія в с. Лаврів.

Катерина Солодько – учасниця Літньої іконописної школи у Лаврові у 2013 та 2014 роках, студентка-другокурсниця Факультету церковного мистецтва Дрогобицького Інституту Пресвятої Трійці.

dyvensvit.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next