АКТУАЛЬНО

«Живе ТБ» покаже фільм про парафію Святого Іллі у м. Бремптон (Канада)

АНОНСЧетвер, 30 квітня 2020, 20:00
У четвер, 30 квітня 2020 року, о 19.00 у прямому ефірі «Живе телебачення» покаже фільм про парафію УГКЦ у м. Бремптон (Канада). Фільм створено в рамках серії «Жива парафія».

Парафія Святого Іллі у м. Бремптон, що поблизу Торонто в Канаді, має традиційний бойківський дерев’яний храм з трьома банями та з ґанком на другом поверсі. Парафію названо на честь старозавітного пророка Іллі.

Парох, митрофорний протоієрей о. Романа Ґаладза, порівнює парафію з цим святим:

– Святий Ілля – був такий впертий старозавітний пророк. А ми є вперта старозавітна парафія.

Парафія Святого Іллі бере свій початок з 1976 року. За розповідями священника, початки були не дуже обнадійливі. Багато хто не вірив у розвиток парафії. Громада спершу купила землю, а потім збудувала храм. Та через якийсь час храм трагічно згорів. Проте за півтора року парафіяни збудували новий.

– Аби мати майбутнє, мусимо бути відкритими до тих, що Бог нам посилає. Половина парафіян не українського походження, але вони тут моляться з нами. І майбутнє складається з таких як вони, – вважає о. Роман.

Прямий ефір можна буде переглянути на каналі «Живого ТБ» в мережі YouTube або сторінці «Живого ТБ» у Facebook.

Важливо відзначити, що 5 березня 2020 року у прямому ефірі «Живе телебачення» розпочало покази фільмів про особливі парафії УГКЦ, зняті в різних частинах світу. Минулого разу ми презентували фільм про парафію УГКЦ Святих Володимира і Ольги у Чикаго (США). Його можна переглянути тут ↓↓↓

Покази живих парафій відбуваються щочетверга. Наступного тижня дивіться фільм про парафію Преподобної Параскеви УГКЦ у с. Кавсько (Львівська обл.).

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next