АКТУАЛЬНО

«Живе телебачення» транслюватиме Різдвяну Літургію з Ватикану

АНОНСЧетвер, 24 грудня 2020, 21:30
Сьогодні, 24 грудня, о 20:30 за київським часом «Живе телебачення» транслюватиме нічну Святу Месу Різдва, відому також як «Месу пастирів», під проводом Святішого Отця Франциска (з українським перекладом).

Єднатися в урочистій різдвяній молитві з Наступником святого апостола Петра можна буде на каналі «Живе телебачення» в YouTube та у Facebook.

Коментуватиме і перекладатиме молитву українською мовою о. Тарас Жеплінський, керівник інформаційного відділу Департаменту інформації УГКЦ.

Як відомо, цією нічною Святою Месою Різдва під проводом Папи Римського Франциска у Ватикані розпочинаються святкові богослужіння.

За дуже давньою традицією, яка своїм корінням сягає початків Церкви в Римі, католики латинського обряду відзначають таїнство Христового народження опівночі, пригадуючи ту тишу, що огортала світ, коли народився наш Спаситель, і неземне світло, що засяяло перед пастухами, котрі перші прийняли радісну вістку про народження Месії. Тому це богослужіння також називають «Месою пастирів».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next