АКТУАЛЬНО

Журналісти можуть взяти участь в роботі Собору УГКЦ Польщі

АНОНСЧетвер, 02 жовтня 2014, 00:00
2-4 жовтня 2014 року в Перемишлі відбудеться Собор УГКЦ Польщі на тему «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». З цієї нагоди для роботи в прес-бюро Собору запрошуються охочі журналісти. Про це повідомила Христина Гарасимів із прес-бюро Собору.

Тих журналістів, які будуть акредитованими, забезпечать необхідними умовами праці та харчуванням. Для журналістів з-поза Перемишля передбачене проживання. Акредитаційний формуляр, котрий міститься в доданому файлі, потрібно надіслати до 24 вересня 2014 року на адресу: [email protected].

У програмі перебігу собору заплановані: брифінги, виїзд до Сянока (екскурсія етнографічним комплексом бойківської та лемківської архітектури, музеєм у Королівському палаці, де діє виставка ікон XV - XVIII століття, і лекція, присвячена церковному мистецтву, яку прочитає Катерина Вінницька), відвідини Замку в Красичині.

Додамо, що Собор у Перемишлі є підготовкою до Патріаршого Собору УГКЦ на тему «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», що відбудеться у вересні 2015 року в Івано-Франківську. Його спільно проведуть Перемишльсько-Варшавська архиєпархія УГКЦ та Вроцлавсько-Гданська єпархія УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

Додаток

Історична довідка. 1989 року Українська Греко-Католицька Церква в Польщі вперше після арешту єпископа Йосафата Коциловського (нині блаженний священномученик) отримала свого єпископа. Ним став о. Іван Мартиняк, спочатку як єпископ-помічник Примаса Польщі і генеральний вікарій греко-католиків-українців.

16 січня 1991 р. Папа Римський Іван Павло ІІ призначив Івана Мартиняка єпархіальним єпископом Перемишльської єпархії. Відтоді розпочалося фактичне відновлення інституційних структур Української Греко-Католицької Церкви в Польщі. Мережа парафій розширилася, на відміну від міжвоєнного періоду, на територію всієї Польщі.

24 травня 1996 р. Апостольський Престол підносить Перемишльську єпархію до гідності Перемишльсько-Варшавської митрополії, а єпарха Івана Мартиняка іменує Архиєпископом і Митрополитом Перемишльсько-Варшавським. До складу митрополії увійшли Перемишльсько-Варшавська архиєпархія з осідком митрополита в Перемишлі та Вроцлавсько-Гданська єпархія з осідком єпископа у Вроцлаві. Першим єпископом Вроцлавсько-Гданським було  призначено єпископа Теодора Майковича. Після його смерті 1998 року її адміністратором був о. Петро Крик. 24 квітня 1999 p. Папа Римський Іван Павло II єпископом Вроцлавсько-Гданської єпархії Української Греко-Католицької Церкви в Польщі призначив о. Володимира (Ющака). 

4 листопада 2013 року о. мітрата Євгена (Поповича), протосинкела Перемишльсько-Варшавської архиєпархії, призначено Єпископом-помічником Митрополита Перемишльсько-Варшавського.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next