АКТУАЛЬНО

12 травня увесь світ святкує день медичної сестри

Четвер, 12 травня 2022, 19:02
Велике спасибі за те, що ви є, і ревна молитва за те, щоби ви були завжди на висоті Божого злету навіть посеред мороку болю й розрухи нашого земного буття!

Це свято особливо унікально нині переживає наше суспільство, котре перебуває в умовах військової дійсності. У лікарському ремеслі завжди, немов би на війні, адже кожного разу медичний персонал є вимушений вести боротьбу за людське життя.

Причому на долю медичних сестер, ймення яких узагальнено і традиційно переймають на себе і всі медичні брати, припадає насправді надзвичайно важка функціональна роль – наскільки тільки можна, асистувати лікарям, ні на мить не полишаючи самого пацієнта в його іноді дуже болючих стражданнях.

Тож «оборотний бік медалі» такого служіння нерідко граничить із ризиком внутрішнього заломлення, душевного травматизму, так званого «професійного вигорання».

Насправді тільки люди крицевої волі і непохитного розуму можуть вийти переможними з подібної нерівної борні – подібно, як єдиний людський дух, незламний і нескорений обмеженнями плоті, може, у співдії з Божим Духом, подолати природну тлінність тіла.

Сьогодні світ піднесено подивляє вас і схиляє голову перед вашим благородним служінням, найбільший і найглибший зміст якого полягає навіть не в тому, щоби стати руками безруких, ногами безногих чи очима сліпих, а щоби завжди бути чуйним до дії Божої благодаті і відкритим на чин Божого Провидіння серцем безсердечних, справді живою душею переконаних у власній бездушності і чистою совістю тих, хто вважає сумління лише тільки словом…

Велике спасибі за те, що ви є, і ревна молитва за те, щоби ви були завжди на висоті Божого злету навіть посеред мороку болю й розрухи нашого земного буття!

Закликаємо усіх вірних до щоденної молитви за наших медичних працівників, а сьогодні особливо до згадування медичних сестер і братів.

Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров‘я

ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...