АКТУАЛЬНО

Десять фактів про залежність

Вівторок, 28 лютого 2017, 15:30
Священик Дмитро Польовий, керівник осередку тверезості «Знамення», голова підкомісії «За тверезість життя» Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ, розповів про те, у чому полягає небезпека будь-якої залежності.

-  Алкоголь – хімічна сполука, яку можна використати на добро або на зло. Священик на Літургії, прикликаючи Святого Духа, перетворює вино на Кров Христову. Залежна людина, вживаючи вино, руйнує своє життя.

-  Немає вроджених схильностей до залежності. Залежність – радше банальне людське бажання отримати задоволення, не докладаючи великих зусиль.

-  Алкоголізм зачіпає чотири складові людської особистості – руйнує тіло, психіку, душу та соціальне становище.

-  Алкоголізм – симптом духовної кризи.

-  Узалежнений, щоб вилікуватися, повинен усвідомити погані наслідки своєї неправильної поведінки.

-  Допомога узалежненому, який не визнає свою залежність, розпочинається із праці з його рідними та близькими.

-  На перешкоді зціленню від залежності стоять страхи людини. Насамперед такі люди не вірять, що можуть позбутися залежності; страх перед самим методом лікування, страх перед життям без алкоголю.

-  Пивний алкоголь – найстрашніший, бо найбільш розповсюджений. Людина, яка легко ставиться до споживання пива, є в групі ризику алкоголізму.

-  Якщо людина випиває з радісної нагоди (наприклад, весілля), то це ще не є ознакою алкоголізму. Та коли людина випиває з горя чи для зняття стресу, тоді це пряма дорога до залежності.

-  Будь-яка залежність є дуже небезпечною, бо руйнує особистість. Замість того щоб використовувати свої сили для конструктивних речей, людина витрачає їх на те, що її руйнує.

Департамент інформації УГКЦ

ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...