АКТУАЛЬНО

Десять причин, чому варто навчатися в католицькій школі

Понеділок, 06 лютого 2017, 14:29
Нещодавно перша католицька школа в Україні НВК "Школа-гімназія Шептицьких", святкувала своє 25-річчя. Пропонуємо вашій увазі десять цитат, які переконують в тому, чому дітям варто навчатися в католицькій школі, висловлені в студії Живого ТБ отцем салезіанином Олегом Ладнюком, директором гімназії

 Навчання виглядає так: на початку дня ми завжди молимося, а кожен клас має  окремий день для  Служби Божої, потім розпочинаються уроки.

-  Це єдина школа, принаймні у Львові, яка не ставить завдання виховати дитину, що все знає, а в ній виховують особистість. Це полягає не тільки в здобутті знань, а в мудрості.

-  Мудрість виховується в тому сімейному кліматі, що панує між учнями й вчителями, а ще також завдяки участі в соціальних проектах. Наприклад, відвідини будинку престарілих та інтернатів, збирання допомоги в зону АТО, прийняття дітей із зони АТО, проекти із школами закордоном… Усі ці ініціативи формують з дитини особистість, яка відчуває свою відповідальність за вчинки.

-  Більшість шкіл виховує дітей в репресивній системі, мовляв, ти помилився і маєш за це відповідати. А в нас кожен вихователь враховує помилки у вихованні учнів. Коли дитина зробила щось погане чи отримала низький бал, то критикують не тільки дитину, а й вихователя (чому не вдалося з дитиною зробити щось добре).

-   Ми беремо на навчання всіх дітей, які приймають  наші правила. Це своєрідна місія, нова Євангелізація… Часто так буває, що вчаться діти із невіруючих сімей. Проте з часом ця дитина в нашій школі вчиться молитися і бачить що це дає їй спокій…Така дитина потім батьків тягне до церкви. Є приклади з минулих років, коли дитина провела батьків до церкви.

-  Католицька освіта – це й позашкільне життя. Наприклад, наші учні два рази на рік беруть участь у реколекціях поза межами школи.

-  Католицька школа – це постійна формація викладачів. Наші викладачі збираються разом, бодай два рази на рік, і обговорюють проблеми, що існують.

- У католицькій школі немає ієрархії, на кшталт директора, завуча, викладачі. У нас є сім’я, яка разом шукає вирішення проблеми.

-  Католицька школа - це співпраця із батьками у справі виховання дітей. Тому ми, щонайменше, двічі на рік зустрічаємося із батьками на днях духовної віднови, коли поза стінами школи з ними розважаємо над духовним, молимося разом.

- Католицька освіта – це трикутник (адміністрація – батьки), в центрі якого діти.

Департамент інформації УГКЦ

ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...