АКТУАЛЬНО

Для християнина праця означає молитва

Вівторок, 29 жовтня 2013, 10:23
Хочу поділитися з вами відчуттями, що радісно пережила минулої неділі.

Із двома своїми приятелями домовилися про зустріч, щоб обговорити майбутню співпрацю в одному благодійному проекті. Зустріч випала на неділю. Тож вирішили разом помолитися перед бесідою. Усім було зручно прийти на Божественну Літургію до нашого Патріаршого собору. А там якраз Архиєрейська Служба Божа.

Проникливо співав хор із Коломиї. Кожен із нас молився у різних кінцях собору, а коли по Службі зійшлися на нашу бесіду − були дуже піднесені духом. І перед тим, як розпочали робочу тему, кожен із нас не втримався, щоб не поділитися пережитим під час Літургії, і коли перший із нас говорив про свої пережиття − усі інші дивувалися, бо впізнавали своє, бо кожного з нас однаково глибоко торкнули слова з проповіді Блаженнішого Святослава: «Для християнина праця означає молитва». Ніби прості слова, але промовлені так вчасно і проникливо!

Блаженніший Святослав спрямував наш погляд на дуже важливу річ: не маємо права відділяти своє духовне життя від денної праці, від щоденних турбот. «Але об’єднуючи їх разом, перетворюємо на місце проповіді Божого Слова. Тоді починаємо досвідчувати зміст і сенс нашого труду. Починаємо розуміти, що можемо докладати зусиль своїх рук, але плодоносити нашу працю здатний тільки Господь Бог. Він є Той, який дає плоди нашої праці. Тому в християнському житті праця завжди була молитвою, місцем спілкування віруючої людини з Богом», – цитую з проповіді Блаженнішого Святослава.

Далі наша робоча бесіда пішла неймовірно легко й конструктивно! Ми збагнули, що маємо спільне бачення справи, хоч уперше зійшлися саме в такому складі і не були певні, як нам піде та розмова. На завершення бесіди кожен із нас знайшов своє важливе місце в майбутній спільній праці, а разом ми зійшлися на розумінні спільної місії і логіки подальших дій.

Запрошую і вас почитати / послухати проповідь, котра, без сумніву, допоможе збудувати свої трудові будні, наповнити кожну робочу годину світлом і змістом. Тут текст і аудіо (внизу сторінки): ugcc.tv/ua/media/67923.html

 

Oлена Ганцяк-Каськів 

ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...