АКТУАЛЬНО

У Чернівцях вимушені переселенці допомагають готувати м’ясні та рибні консерви для армії та потребуючих

Неділя, 06 березня 2022, 19:07
Таким чином, люди, які втекли з-під обстрілів, хочуть допомогти волонтерам на їхньому фронті. Координує роботу та допомагає переміщеним особам «Карітас-Чернівці».

Благодійна організація сьогодні у різні способи допомагає людям, які постраждали внаслідок російської агресії в українських містах. Розпочинається все із зустрічі людей на вокзалі. Декому потрібне постійне помешкання, а хтось мандрує через місто далі. Людям потрібна консультація, підтримка чи просто дружня розмова.

«Багато їде з маленькими дітьми, їх потрібно прилаштувати десь, провести реєстрацію. Хто має бажання можуть долучатись до волонтерської праці», – зазначає керівник «Карітас-Чернівці» о. Любомир Іваночко.

У приміщенні благодійної організації люди у потребі можуть перепочити, отримати гарячу їжу та духовну розмову. Сьогодні «Карітас-Чернівці» підтримує 20 вимушених переселенців.

«Направду, це дуже добрий час для євангелізації та свідчення Божої любові. Багато людей перебуває у великому страсі. Маємо нагоду говорити їм про живого Христа. Пояснюємо, що варто уповати не на щось людське, світське, а на Бога. Він дарує саме цю перемогу і саме цей справжній мир», – каже о. Любомир Іваночко.

«Карітас-Чернівці» старається забезпечити людей добротними, калорійними продуктовими наборами. Вони складені за стандартами НАТО. Такий набір важить 13 кілограмів і розрахований на 5 днів повноцінного харчування.

о. Любомир Іваночко про діяльність «Карітас-Чернівці»:

«Ми зіткнулися  з проблемою логістики. Сьогодні доправляємо допомогу до Києва та Полтави. Зараз робимо це поїздами. Перші вантажі пішли. Зараз працюємо досить активно над вирішенням проблеми іншого транспорту», – зазначив о. Любомир.

Знайти та замовити добрі м’ясні консерви для військових та людей у скруті сьогодні нелегко. Саме тому волонтери зі села Коростовичі організували власне виробництво. Готують м’ясні і рибні консерви. Наразі їм допомагають 12 людей, які втекли з-під ворожих обстрілів. Цього тижня планують завершити 300 півлітрових виготовлених тушонок.

о. Валерій Сиротюк з волонтерами, які готують рибні консерви:

«Кожного дня інші виклики, кожного дня ситуація змінюється. Зараз приїжджають люди, які не мають грошей, щоб викликати таксі. Треба розв’язати транспортну проблему, щоб їх зустріти, провести, доставити. Я побачив, що Господь дарує багато відкритих сердець, які готові йти і служити своїм транспортом, підвозити людей,  допомагати, підказувати, а навіть пропонувати роботу. Це чудовий час, який Господь дає нам для об’єднання, переосмислення і навіть для призадуми. Питаємо, для чого Господь допустив це в нашій країні. Це можливість пройти цю Голгофу і прийти до Воскресіння миру!»

Анастасія Вихор,
Департамент інформації УГКЦ

ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...