АКТУАЛЬНО

«Кожен живе і працює для перемоги», – Блаженніший Святослав про відвідини священників Київської архиєпархії

Середа, 23 березня 2022, 12:53
Цими днями Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав відвідав священників і парафії Київської архиєпархії, зокрема ті, які безпосередньо прилягають до зони бойових дій.

Разом із Главою Церкви були: керівник Департаменту інформації УГКЦ о. Ігор Яців, патріарший економ о. Любомир Яворський та військовий капелан о. Ростислав Височан.

На Житомирщину священники вкотре привезли гуманітарну допомогу, яка регулярно забезпечує необхідними речами мирне населення та військових в гарячих точках і на тимчасово окупованих територіях.

Серед найнеобхіднішого цього разу – два генератори для потреб 30-ї бригади. Там військовим капеланом служить о. Андрій Окрепкий. Сам капелан зізнається, що обдумував різні варіанти, щоб запросити Блаженнішого Святослава відвідати парафію, але сьогодні радіє несподіваній можливості вітати Главу Церкви.

Блаженніший Святослав зазначає, що відвідувати своїх священників, людей і парафії – це обов’язок кожного єпископа.

«В очах наших священників і людей я бачу перемогу. Адже кожен по-своєму для неї живе і працює. Хтось є військовим капеланом, хтось займається гуманітарною допомогою, передаючи її в гарячі точки, хтось підтримує біженців першої хвилі у своїх парафіях», – додав Глава УГКЦ.

Ми дуже вдячні Блаженнішому Святославу, каже священник з Житомира Олег Лучка, за його підтримку, батьківські обійми та молитви. «Для нашого деканату це особлива підтримка», – додає.

Радіє зустрічі з Главою Церкви також військово-медичний капелан Київської архиєпархії о. Віталій Воєца: «Ми дуже раді, що наш Патріарх до нас завітав, підтримав словом і молитвою. Сподіваємося, що найближчим часом зустрінемося у вільному Києві, Ірпені і будемо разом святкувати нашу перемогу. Спільними зусиллями наближаймо перемогу!».

Подібні зустрічі дарують не просто позитивні емоції, а відчуття щастя від можливості серед воєнних обставин побути разом з Главою Церкви, розповідає о. Роман Шкрібинець.

«Отець і Глава нашої Греко-Католицької Церкви уділив благословення для околиць міста, для мешканців, нашого воїнства. Для мене це велика радість. Хай через молитви Блаженнішого Святослава сходить Божа ласка, спокій на нашу благословенну землю. Дякую, що маю нагоду пережити цю зустріч», – зазначив о. Іван Цихуляк.

«В очах людей і моїх священників я бачив перемогу. Думаю, що вона матеріалізується і настане. Бо вона вже відчувається тут, зокрема на Житомирщині, Київщині та Вінниччині. Нехай Господь Бог нас благословить!» – побажав Отець і Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...