АКТУАЛЬНО

Готуємось разом до Патріаршого Собору «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом»

Середа, 15 липня 2015, 16:54
«З усіма дбайте про мир та про святість, без якої ніхто Господа не побачить» (Євр. 12, 14). Цей коротенький уривок зі Святого Письма звертає нашу увагу на сенс покликання християнина. Сповнення цього покликання відкриває людині правдиве щастя – життя в Христі. Кожен із нас має завдання творити спільноту і разом з іншими іти шляхом пізнання Христового Євангелія, втілюючи його в щоденному житті.

Щоб допомогти вірним  Української Греко-Католицької Церкви відповісти на своє покликання, провід нашої Церкви вирішив провести  25 – 27 серпня 2015 року в Івано-Франківську VI сесію Патріаршого Собору УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». До цієї важливої події інформаційна служба робочої групи із впровадження Стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року розпочинає цикл матеріалів під назвою: «Готуємось разом до Патріаршого Собору “Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом”». У цій рубриці коротко висвітлюватимуться основні складові душпастирського плану для оживлення парафій, її завдання і цілі, вже зроблені кроки з боку вищевказаної робочої групи та її помічників у єпархіях, успіхи та труднощі впровадження програми в життя Церкви. Це дозволить нам усією церковною спільнотою – священикам, богопосвяченим особам, молодіжним лідерам і  всім мирянам – краще підготуватися до Собору, а також супроводжувати його молитвою.

Слід нагадати, що ініціатором укладання стратегії розвитку УГКЦ був Блаженніший Любомир (Гузар). Ще 2001 року у проповіді з нагоди відкриття Синоду він сказав так: «На цьому Синоді ми повинні глянути на багато років вперед і підготувати душпастирський план, наголосити на тому, що в житті нашої Церкви сприяє розвиткові релігійного життя (…) Церква існує для того, щоб скеровувати людей до Бога і довести їх до щасливої вічності. Ми хочемо здійснювати наш план під гаслом «святість об’єднаних людей», щоб наш народ наблизився до Бога». У цьому дусі Синод Єпископів УГКЦ, який відбувався у Бразилії в 2011 році, затвердив програму розвитку нашої Церкви на період до 2020 року під назвою «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», поклавши в її основу однойменне пастирське послання  Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава.

 

Інформаційна служба робочої групи із впровадження Стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом»

 

І

ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...