АКТУАЛЬНО

Львів'янка взяла участь в обіді Папи Франциска з молоддю

Понеділок, 01 серпня 2016, 13:59
Українка Уляна Журавчак, яка родом зі Львівщини, стала однією з тринадцяти людей, які в рамках Світового дня молоді розділили обідню трапезу з Папою Франциском у Кракові. Дівчина передала вітання Папі від українців, а також попросила благословити ікону Пресвятої Богородиці «Двері Милосердя», яку мала із собою. Уляна Журавчак розповіла Tvoemisto.tv про свої враження від зустрічі.

Спільний стіл Папи з молодими людьми – традиція Світових днів молоді. Уляна Журавчак, яка народилася на Львівщині, зараз є довготерміновим волонтером секції перекладів організаційного комітету СДМ-2016 у Кракові. Про те, що візьме участь в трапезі з Папою, дівчина дізналася за кілька тижнів до того. «Заздалегідь відбулася своєрідна лотерея, під час якої обрали тринадцять людей, – розповідає Уляна. – Коли дізналася про свою участь, то відчула неймовірну, навіть дитячу радість».

Запрошена на обід молодь представляла різні країни та континенти: Німеччину, Польщу, Канаду, Нову Зеландію, Коста-Рику, В’єтнам, Колумбію, Бразилію, країни Африки та інші країни.

«Папа зайшов у кімнату й привітався з кожним. Він був радісним і безпосереднім. Коли Папа говорить, жартує, то нагадує дуже молоду, динамічну, емоційну людину», – ділиться враженнями волонтерка. Каже, що під час обіду йшла невимушена розмова. Звучали різні запитання: формальні й неформальні.

«Окрім того, що було весело й невимушено, у тій розмові також була глибина, – говорить Уляна Журавчак. – Я від початку розуміла, що ця зустріч не є особисто для мене. Дуже чітко усвідомлювала важливість такої події. Коли почала говорити до Папи, то сказала, що я – з України, з Української Греко-Католицької Церкви. Потім подякувала Папі за підтримку України. Також передала прохання від української молоді, щоб він підтримував нас. Адже ми потребуємо його батьківського слова, потребуємо розуміння, що він з нами у такий важкий час. Папа відповів, що він є з нами і підтримує нас. Це було сказано з таким великим теплом, з такою любов’ю, що я почала плакати».

«Ще був цікавий момент, коли ми вже встали з-за столу. Папа давав кожному вервиці. Я тримала в руках маленьку ікону Матері Божої Милосердя. Підійшла до Папи по благословення, а він до мене каже: «Слава Ісусу Христу!» Українською! Папа поблагословив ікону для укранської молоді. Це був незабутній момент!» – ділиться враженнями Уляна Журавчак.

Нагадаємо, з 25 липня до 1 серпня за 250 км від українського кордону, у польському Кракові, відбувається одна з найбільших та найяскравіших подій цього року у світі – Світовий день молоді. Близько двох мільйонів молодих людей з-понад 180 країн світу разом із Папою Римським Франциском зібралися в одному місці, аби провести один із найбільших фестивалів планети.

Спілкувалася Юлія Сабадишина
tvoemisto.tv

ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...