АКТУАЛЬНО

«Ми є творцями і свідками чуда!»: ієромонах Лука Михайлович розповів історію про силу молитви до архистратига Михаїла

Вівторок, 15 березня 2022, 15:19
Ієромонах Лука Михайлович в ефірі «Живого телебачення» розповів історію про чудо, яке звершив святий архистратиг Михаїл у IV столітті. Ієромонах провів паралель із сьогоденням, відтак закликав українців вірити в чуда, зважати на численні знаки Божої любові, про які чуємо з фронту. На його переконання, вони є для нас сьогодні своєрідними дороговказами і підтримкою на духовному фронті боротьби з ворогом.

«Попри небезпеку бути поруч: залишитися і молитися»

Отець Лука розповів, що в IV столітті жив християнський пресвітер Архип, духовний провідник однієї міцної і чисельної християнської громади. У сусідстві з цією громадою проживали язичники, які сердилися, бачачи, що християни чисельно сходилося до церкви Святого архистратига на молитву. Коло храму було невеличке чудотворне джерело, звідки, за словами священника, Бог являв свої особливі милості та оздоровлення. Противники Архипа вирішили знищити храм. Вони звели дві потужні ріки в одну і скерували на святиню. Пресвітера було попереджено, щоб він покинув храм, але він зі своїми духовними дітьми залишився на молитву.

«Бог сильніший від людського підступу»

Під час того як потужний водний потік почав рухатися в напрямку храму, розповідає ієромонах, неподалік від святині з’явився архистратиг Михаїл, який своїм вогненосним мечем розсік воду і поряд із храмом утворилася ущелина. Усі води спустилися вниз, а храм було врятовано. У такий спосіб, переконаний священник, Бог показав, що Він сильніший за людський підступ.

«Ми є творцями і свідками чуда!»

Проводячи паралель із трагічним сьогоденням, ієрей наголосив, що ми віримо в чудо. За його словами, важливо розуміти, що воно вже відбувається, що ми є його творцями і свідками. Він запевняє, що численні знаки Божої любові приходять до нас з фронту. Ба більше, ми бачили чимало з’явлень святого архистратига Михаїла в Києві над небесами. Це він! Не сумніваймося! Україна в надійних руках Божої сили і Його слуги Михаїла!

«Спільною молитвою наближаймо  Божественну перемогу світла над темрявою»

На завершення розповіді о. Лука попросив: «Молячись до цього великого вождя небесного війська, хай наше серце наповнюється радістю. Адже ми не самі – з нами Бог! Повірмо в це! Не сумніваймося і наближаймо цю чудову Божественну перемогу світла над темрявою. Святий архистратигу Михаїле, моли Бога за Україну!».

Христина Потерейко,
Департамент інформації УГКЦ

ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...