АКТУАЛЬНО

«Мудра справа»: підтримка постраждалих від війни за допомогою продуктових наборів

Четвер, 26 травня 2022, 20:38
Патріарша фундація «Мудра справа» запустила новий благодійний проєкт – формування та роздавання продуктових наборів для потребуючих та постраждалих від війни.
Зображення 1 / 14 Використовуйте клавіші для перегляду

Задля реалізації цього проєкту, за словами організаторів, було зібрано та навчено команду із 17 працівників, які забезпечують організацію повного циклу виробництва продуктових наборів. Відтак було віднайдено та орендовано відповідне приміщення для зберігання і пакування наборів та закуплено необхідне устаткування. Попри це здійснювалася робота із партнерами. Результатом цієї роботи стало укладання 11 партнерських договорів на постачання продуктів та надання послуг. Під час першого етапу організатори акції закупили 78 тонн продукції, із якої можна сформувати близько 7 000 продуктових наборів.

Один продуктовий набір розрахований для двох осіб на тиждень. У нього входить 15 різних продуктів: борошно, олія, цукор, чай, крупи, макаронні вироби, різні консерви, пастеризоване молоко і т.д. Загальна вага пакунку – 11 кг.

На сьогодні вже виготовлено 3 200 пакунків із продуктовими наборами, із яких 600 вже прибуло в м. Кропивницький.

У співпраці із місцевою парафіяльною громадою Різдва святого Івана Хрестителя, у якій душпастирює о. Іван Третяк, було сформовано команду волонтерів на місці, яка зайнялася безпосереднім роздаванням продуктовим наборів тим, хто цього найбільше потребує.

Висловлюючи слова вдячності всім добродіям та жертводавцям, Блаженнішому Патріархові Святославові, о. Любомирові Яворському та всім працівникам Патріаршої фундації «Мудра справа», отець Іван наголосив, що до парафії прибуло 6 тонн продуктів. Тепер їхній парафіяльний гуманітарний штаб має чим поділитися із переселенцями. «У храмі було створено дві черги: одна для людей із маленькими дітьми, а інша – загальна. Наші волонтери приймають людей, реєструють та видають всебічну допомогу. Ми тішимося, що маємо нагоду послужити іншим. Наша парафія від цього оживає», – розповів настоятель парафії о. Іван.

Одна із переселенок розповідає, що вони з усією сім'єю та собакою втекли від обстрілів у Харкові до Кропивницького. Перебувати там, за її словами, вже було неможливо, адже це постійна тривога та плач дітей. «Я дякую містові Кропивницькому, Українській Греко-Католицькій Церкві та особисто отцю Іванові за теплий прийом. Я отримую допомогу вже вдруге за останні два місяці. І серед цих продуктів також були медикаменти для мого сина. Щиро дякую за все!» – мовить вона.

А 70-річний Валерій розказує, що приїхав із Маріуполя разом із дружиною з інвалідністю. «Я дякую Богові за те, що ваша Церква роздає допомогу. Слава Богові за те, що відкрив ваші серця до біженців та переселенців».

Окремі слова подяки пролунали також від сімей з Мирнограду: «Це дуже велика допомога для нас у такі важкі часи».

Варто зазначити, що благодійна діяльність Патріаршої фундації «Мудра справа» продовжується і вже заплановані майбутні доставки продуктових наборів до Харкова, Чугуєва, Запоріжжя, Чернігова, Одеси, на Сумщину та Київщину.

Департамент інформації УГКЦ

ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...