АКТУАЛЬНО

Постанови Вісімдесят восьмої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ

П'ятниця, 04 червня 2021, 15:25
Вісімдесят восьма сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви відбулася 26-27 травня 2021 року в Марійському духовному центрі «Зарваниця» під головуванням Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава. У сесійних засіданнях узяли участь усі владики Української Греко-Католицької Церкви, які діють на території України.

1. Задля утвердження сімейних цінностей та подолання і запобігання домашньому насильству:

А. Доручити Комісії УГКЦ у справах родини та мирян:

1) опрацювати Стратегію діяльності УГКЦ для утвердження сімейних цінностей, підтримки сімей та запобігання і протидії домашньому насильству;

2) спільно з Інститутом родини та подружнього життя Українського католицького університету та Інститутом родини Стрийської єпархії УГКЦ розробити концепцію діяльності єпархіальних/екзархальних прородинних центрів;

3) провести в єпархіях і екзархатах УГКЦ в Україні ознайомчі сесії для священників на тему насилля в родині, шляхів утвердження сімейних цінностей та запобігання і протидії домашньому насильству.

Б. Просити єпархіальних єпископів сформувати на базі комісій у справах родини в єпархіях і екзархатах УГКЦ в Україні єпархіальні/екзархальні прородинні центри та поставити перед ними завдання реалізувати Стратегію діяльності УГКЦ для утвердження сімейних цінностей, підтримки сімей та запобігання і протидії домашньому насильству. Координацію діяльності прородинних центрів доручити Комісії УГКЦ у справах родини та мирян.

2. Затвердити Звернення Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ щодо запобігання домашньому насильству та утвердження традиційних сімейних цінностей в Україні.

3. Взяти до уваги лист-звернення від групи священників та вірних греко-католиків із Закарпаття і скерувати його до компетентної церковної влади.

4. Поблагословити до виконання план заходів із відзначення 425-річчя Берестейської унії.

5. Взяти до уваги звіт про діяльність реабілітаційного центру «Дім Преображення» та висловити вдячність за сумлінну працю його адміністраторові - панові Юрієві Тарнавському.

6. Взяти до уваги звіт про діяльність Комісії у справах молоді УГКЦ.

7. Вісімдесят дев’яту сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ провести в листопаді 2021 року Божого.

Ці  постанови набирають чинності 15 червня  2021 року Божого


† Святослав

ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...