АКТУАЛЬНО

"Трансплантація серця"

Четвер, 17 жовтня 2013, 16:42
«Більше всього, що стережеться, серце своє стережи». Хвороби серця були і є найбільш поширеними у світі. У 2009 році Україна втратила понад 460 тисяч людських життів внаслідок смертності від серцево-судинних захворювань. Майже кожна друга людина в Україні знайома з болем у серці. «Хворобам немає числа», - писав Пліній молодший.

Проте набагато страшнішим недугом людини є гріх. Огидна хвороба, що краде радість життя, розбиває родини, позбавляє майбутнього. Гріх – це відхід від справжньої мети життя, блукання в лабіринтах марних ілюзій, пошук швидких задоволень. Гріх - це життя в постійній темряві, поклоніння самому собі, іншим людям, перебування в рабстві власних пристрастей. У світі спостерігаємо поширення цієї епідемії. Кількість злочинності в середньому зростає на п'ять відсотків щороку. Нині кожний п'ятий учень п'ятого класу, кожний четвертий восьмикласник і кожний другий одинадцятикласник схильні до вживання алкоголю. Кожна друга дитина абортується, шлюби розпадаються. Слово Боже говорить: «Нема праведного ані одного»(Рим.3, 10), кожна людина у світі інфікована гріхом: «Всі згрішили, і позбавлені Божої слави»(Рим.3, 23).

Навіть після пересадки серця людина ніколи не стане повністю здоровою.  Чи існують ліки для духовного серця, вакцина від хвороби гріха? «Поскидайте з себе всі ваші гріхи, якими ви грішили, і створіть собі нове серце та нового духа! І нащо маєте померти, Ізраїлів доме?» (Єз. 18,31). Бог хоче дати нам нове серце і нове життя: «І дам вам нове серце, і нового духа дам у ваше нутро, і викину камінне серце з вашого тіла, і дам вам серце із плоті» (Єз. 36, 26).

В Україні операція на серці коштує від 30 до 80 тисяч гривень. Заміна, трансплантація серця коштує мільйони гривень. Лікування коштовне, у ліків є своя вартість.  А лікування душі? За лікування найважчої хвороби вже заплачено! Дві тисячі років тому Бог став людиною і взяв на себе всі хвороби нашої душі, наші помилки, зради, вбивства, злочини усіх людей прибив до хреста! Ісус Христос не тільки помер за наші гріхи, але воскрес, щоб і ми могли воскреснути від безцільного існування і жити новим життям вже сьогодні! «Дай мені, сину мій, своє серце, і очі твої хай кохають дороги мої» (Прип. 23,26)

Лікарні і клініки переповнені хворими, вчені у постійному пошуку нових препаратів для лікування і продовження життя людини. Бог пропонує повне очищення від шлаків минулого, зцілення від страху смерті, життя вічне! Милосердя Бога відкрите цілодобово, попередній запис не потрібний, видужання гарантовано, лікування оплачено… а пацієнтів мало! «Смерть – не найгірше, що може статися з людиною», - писав Платон. Від смерті фізичної набагато страшніша смерть духовна. Люди йдуть у пекло – місце, де немає Бога, радості і надії. Порятунок так близько, спасіння поряд, лише один крок…

Ключове питання: як отримати зцілення серця, прощення гріхів?

1. Покайся. «Принесіть достойні плоди покаяння» - не для людей, не для батьків, не для галочки. Покаяння – це не просто жаль, розкаяння, але зміна мети, поворот на 180 градусів. Підійди до покаяння-сповіді вже сьогодні, завтра може бути пізно.

2. Віруй. «Щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув…» Віра - це довіра всього свого життя Богу… Довірся Христу, Він помер і воскрес для твого спасіння. Біблія говорить: «Немає іншого імені під небом, яким можна спастися, крім імені Ісус».

3. Іди за Христом. Живи за наукою Христа, перебувай у спільноті Церкви. Не буває християн-одиночок. Вивчай Слово, люби Бога і ближнього!

У житті нема випадковостей: якщо Бог торкнувся твого серця – іди до Нього негайно! Сьогодні звернися по допомогу, скажи: Господи, прости мені! Бог у таїнстві сповіді подарує прощення, надію, налагодить стосунки в родині… змінить твою самотність… Може ви давно в церкві, але десь непомітно зовнішнє замінило внутрішнє, може втратили першу ревність і любов; діти, яким батьки дали поганий приклад; батьки, зранені вчинками дітей;  чоловіки – може, ваші жінки вже втомилися плакати – ідіть до Христа, Він кличе саме зараз: «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою!» (Мт. 11, 28).

о. Михайло Будник

ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...