АКТУАЛЬНО

«Церква не може бути інструментом для владних цілей», – Глава УГКЦ

Субота, 10 серпня 2013, 22:24
Українська Греко-Католицька Церква будує Патріарший собор Воскресіння Христового в Києві на пожертви, але не бере грошей від лідерів політичних партій та представників влади, наголосив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) під час прес-сніданку для представників ЗМІ.

«Будівництво цього собору висвітлює наше бачення суспільної моралі, коли Церква повинна залишитися матір’ю і учителькою, але не бути ніколи державною Церквою чи Церквою, яка є інструментом для владних політичних чи якихось інших цілей. Тільки Церква, яка не дає себе зужити як інструмент для чогось, може навчати суспільній моралі. Ми маємо свою стратегію, і вона давно задекларована: основні поняття – спільне благо, солідарність, відповідальність за свою країну, соціальне служіння», – сказав Глава УГКЦ, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

Більшість пожертв надходить від простих громадян України, а також від представників української діаспори, додав він.

У соборі вже змонтували двотонний престол із білого мармуру. На неділю, 11 серпня, призначено Літургію з нагоди відкриття Синоду Єпископів УГКЦ. Для участі в Синоді до Києва приїхали архиєпископи та єпископи з України, країн Європи, Північної і Південної Америки, Австралії.

 

www.radiosvoboda.org

ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...