АКТУАЛЬНО

Українська Греко-Католицька Церква запускає інтернет-проект «Живе телебачення»

Четвер, 08 серпня 2013, 17:20
9 серпня відбудеться перший прямий ефір. Про це 8 серпня під час прес-сніданку зазначив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).

За його словами, 9 серпня відбудеться освячення телевізійної студії та офіційне відкриття інтернет-телебачення «Живе.ТБ». Предстоятель УГКЦ також пояснив, що проект існуватиме на добровільні пожертви. «Ми будемо просити про допомогу всіх, хто хотів би нам у цій справі допомогти. Про інтернет-телебачення мене запитували молоді люди у всьому світі. В Україні життя нашої Церкви дуже активне, і ми не бачимо іншого способу, як донести цю інформацію. Завтра освячення відбудеться у прямому ефірі», - сказав Блаженніший Святослав. Він подякував Богу за те, що телебачення запускається напередодні важливих для УГКЦ подій - освячення Патріаршого собору в Києві, прощі, молебню, які відбудуться в серпні.

Творці «Живого ТБ» розраховують на аудиторію, яка користується інтернетом, передусім на молодь. На каналі, можливо, буде й реклама, окрім реклами пива чи горілки.

Керуватиме телеканалом «Живе телебачення» керівник Департаменту інформації УГКЦ протоієрей Ігор Яців. За його словами, інтернет-телебачення передбачатиме інтерактив і повну свободу перегляду.

«Кожна наша розмова в студії чи інші лінійки, які ми будемо запускати, передбачатиме інтерактив, тобто глядач зможе реагувати на те, що відбувається в студії, через дзвінки, включення по скайпу, через коментарі в соціальній мережі на сторінці нашого телебачення. Ми нічого не будемо нав'язувати глядачам: у нас не буде так званої сітки. Буде контент і прямі ефіри, прямі трансляції, також ми братимемо цікаві моменти з прямих ефірів, підмонтовуватимемо, і їх можна буде переглянути в будь-який зручний час. Ми маємо студію, професійне обладнання, професійних людей. «Живе» телебачення робить сім осіб, включно з двома операторами і журналістом. У нас є продакшн-студії, з якими ми співпрацюємо, як-от «Дзвони» в Івано-Франківську і мультимедійна студія «Свічадо» в Тернополі... Крім того, у кожній єпархії в нас працюють прес-служби, вони також наші партнери», − розповів о. Ігор.

За його словами, «Живе телебачення» буде суспільно-релігійним телебаченням у співвідношенні 90/10. «Ми говоритимемо про людину в цілості, насамперед про її духовний вимір, а також навчання, виховання, молодіжні студії. Не виключено, що в нас будуть кулінарні шоу, прогноз погоди, розповіді про рибальство чи інші речі, які стосуються людини. Будуть також телемарафони. Єдине, чого у нас не буде, це розповіді про гріх. Ми не популяризуватимемо вбивства, насильства тощо. Є люди, які хочуть нам допомогти, серед них є і відомі українці», − сказав керівник Департаменту інформації УГКЦ.

Отець також повідомив, що 9 серпня під час освячення телестудії буде перша спроба прямого ефіру. «Ми досягли домовленості з Google і Youtube, і вони нас безкоштовно транслюватимуть як медіасервер», − зазначив він.

 

«Телекритика»

ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...