АКТУАЛЬНО

Фестиваль вертепів в Іспанії – українці пам'ятають про свої традиції

Неділя, 09 січня 2022, 18:27
У місті Аліканте в Іспанії відбувся щорічний фестиваль українського Різдвяного вертепу.

Як розповів нам капелан для українців отець Василь Халак, настоятель громади Христа-Спасителя УГКЦ в Аліканте, фестиваль відбувається вже вдруге і має на меті стати щорічним.

«Ми збираємося ось так, щоб відсвяткувати Різдво великою українською християнською родиною і щоб ми не забували наші славні християнські традиції», – поділився священник і організатор фестивалю.

На свято прибули українці з різних міст Іспанії, зокрема з Мурсії, Торрев’єхи, Аліканте, Валенсії, Сантандер, з Мадриду. Загалом у фестивалі взяло участь 260 людей.

Прибули і представники Спілки української молоді з Мадриду.

Фестиваль складається із двох частин – показу вертепів і забави в українському стилі та Літургії на наступний день у місті Аліканте.

На фестиваль також прибув вікарій для українців в Іспанії отець Андреас Мартінес Естебан. Отець Андреас спеціально приїхав з Мадриду, щоб бути гостем на святі і очолити Богослужіння для українців-греко-католиків.

Отець Василь розповідає, що вікарій одразу ж погодився на запрошення. «Адже я є частиною вашої громади», – сказав о. Андреас.

Вікарій не приховував свого захоплення і здивування тим, що українці вдягаються в національний одяг, мають такі гарні традиції і плекають їх на чужині. «Як це можливо?!» – тільки й повторював о. Андреас.

Оксана Климончук,
Зведення відео – Олег Ревега
Аліканте – Київ

ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...