АКТУАЛЬНО

Вісім думок економа Самбірсько-Дрогобицької єпархії про Церкву і гроші

П'ятниця, 06 жовтня 2017, 13:41
У четвер, 5 жовтня, у прямому ефірі програми «Відкрита Церква. Діалоги» йшла мова про Церкву і фінансові питання. Пропонуємо вашій увазі кілька думок з цієї тематики о. Василя Копичина, економа Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

- Якщо Церква багата – це добре, бо вона має багато завдань. Зокрема, ідеться про опіку вбогих, допомогу нужденним, створення катехитичних шкіл. Нам слід позбутися «пролетарського стереотипу», що всі мають бути бідні.

- Я не згідний із стереотипом, що Церква багата, бо наші парафії бідні (матеріально).

- В Україні Церква є неприбутковою релігійною організацією і функціонує за пожертви вірних.

- Церква – це не базар і не супермаркет, щоб запроваджувати цінники. Але потрібно розуміти, що священик живе зі свого служіння.

- У ставленні людей до церковних пожертв дуже багато залежить від священика. Він немов свічник, на якого всі дивляться. Якщо священик зробить щось погане, то це всі бачать і тінь падає на всю Церкву.

- Церковний пенсійний фонд «Покрова» зараз працює стабільно. Усі кошти розподіляються в різні інвестиційні сфери, щоб зберегти їх від інфляції.

- Кожен вкладник фонду «Покрова» може стежити за своїми грішми онлайн і контролювати, як вони працюють.

- Ідея створення церковних підприємств є досить позитивною, але їх розвиток залежить від конкретних особистостей, які вміють це зробити і працюють чесно.

 

Департамент інформації УГКЦ

ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...